El sector d'atenció a la gent gran critica que els comptes del 2020 només hi destinin 15 milions

Els agents socials i econòmics consideren que la partida suposa dedicar menys d'un euro al dia per persona en residència assistida


Els agents socials i econòmics del sector d'atenció a la gent gran critiquen que la proposta de pressupostos del Govern destina només 15 milions d’euros a l'atenció a la gent gran, cosa que calculen que implica dedicar menys d'un euro al dia per persona en residència assistida, que és el recurs majoritari entre les persones grans en situació de dependència.

En un comunicat, el sector considera que està “infrafinançat” des de fa dotze anys, i que obliga a mantenir uns salaris “molt ajustats” que provoquen que el sector no sigui “atractiu” per a la gran majoria de professionals. Per això, demanen recuperar “el full de ruta” amb la proposta inicial de 300 milions d’euros pels propers quatre anys i no 90 com ha quedat finalment.

Patronals i sindicats consideren que només amb aquest 300 milions d’euros el sector es podrà ajustar a les necessitats de la societat i garantir, alhora, la qualitat i l'equitat en l'atenció a la gent gran, millorar les condicions laborals dels professionals i garantir també, la sostenibilitat de les empreses i les entitats. Per això, manifesten “sorpresa i decepció”, per aquest canvi de proposta.

En el comunicat, els agents socials i econòmics lamenten que de l'increment de 3.000 milions respecte els darrers comptes aprovats, només 15 milions d’euros es puguin destinar a l'atenció a la gent gran, malgrat que per les altres àrees estratègiques vinculades a polítiques socials es prevegin “increments significatius”.

El comunicat el signen l'Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA), els Centres Sociosanitaris Catòlics de Catalunya, CCOO, el Consorci de Salut i Social de Catalunya, la Confederació, la Unió Catalana d'Hospitals, la Unió General dels Treballadors i la Unió de Petites i Mitjanes Residències.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article