Catalunya necessita urgentment professionals per atendre la gent gran en les residències pel coronavirus

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies fa una crida a reforçar equips mèdics i infermeria, però també personal auxiliar


El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat ha llançat una crida urgent a tots aquells professionals de la cura i atenció de de la gent gran, tinguin titulació o no, perquè es necessiten reforçar els equips que treballen en les residències davant la situació d'emergència creada per la crisi de la Covid-19. 

La urgència és deguda a les baixes entre els professionals que treballen en els centres geriàtrics i les necessitats creixents que es donen en les residències. Segons xifres d'aquest dimarts, 4.380 dels més de 75.000 treballadors de les residències estan aïllats o tenen símptomes de Covid-19. Segons el secretari d'Afers Socials i Famílies, Francesc Iglesies, “la principal dificultat que tenim són les baixes i necessitem reforçar els equips”.

La crida més urgent és per a reforçar equips mèdics i infermeria, però també el personal auxiliar que cuida de la higiene i la manutenció de la gent gran. Per això, per aquelles persones que no tinguin formació però sí voluntat, el departament realitzarà un curs de formació perquè puguin prestar el servei.

Totes aquelles persones interessades poden enviar el seu currículum a [email protected] o bé entrar a la pàgina web del Servei Català d'Ocupació (SOC), en la borsa de treball del SOC.

A aquesta crida s'ha sumat també l'Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA) perquè necessita incorporar “de manera immediata” a professionals, amb titulació o sense ella, per a la cura de persones grans. La necessitat, afirmen, és per a tota Catalunya però especialment per la zona de Barcelona.

Així mateix, segons apunten, per acollir a aquests treballadors en els dies laborables, s'han condicionat hotels prop de les residències. Es poden enviar les sol·licituds de feina a: [email protected]

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article