Els promotors de la vaga de lloguers aconsegueixen una caixa de resistència de 30.000 euros la primera setmana

Unes 13.000 persones han contactat la plataforma per donar suport a la iniciativa, que agrupa més de 200 entitats


Els promotors de la vaga de lloguers per la pandèmia del coronavirus han assegurat aquest dimarts que compten amb una caixa de resistència de 30.000 euros després de la primera setmana de mobilitzacions. En un comunicat, afirmen que unes 13.000 persones s'han posat en contacte amb ells a través del web per donar suport a una iniciativa convocada per més de 200 entitats socials i sindicals. "Moltes persones han decidit que l'impagament és l'única solució possible", afirmen en un comunicat, on asseguren que el govern espanyol està contribuint "a augmentar la bombolla immobiliària" i protegeix "els fons voltor".

"La inacció del govern és una irresponsabilitat per part seva, ja que ens situa en un escenari d'agudització del conflicte entre inquilins i arrendadors", afirmen des de l'organització que promou la suspensió dels lloguers. A més, indiquen que es generarà una "cadena desordenada d'impagaments" que "en el futur tindrà conseqüències socials per al conjunt de les classes populars".

"Necessitem una suspensió immediata dels lloguers perquè la crisi no la paguin els de baix, els treballadors, els pobres", indiquen, mostrant-se decebuts amb les mesures impulsades fins ara per l'Estat. "El govern no pot posicionar-se del costat dels fons voltor com amb les mesures del decret llei de la setmana passada, no valen mitges tintes o petits pedaços per tapar el problema", afirmen.

Així mateix, diuen que estan organitzant comitès de vaga per tot el territori i les grans ciutats i barris per donar suport a la gent que no ha pogut fer front al pagament del lloguer. Segons diuen, l'objectiu és que la caixa de resistència que actualment té 30.000 euros pugui arribar als 100.000.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article