Barcelona destinarà 1 milió d’euros a ampliar ajudes a l’alimentació a través de Càritas, Creu Roja i xarxes de suport

Un nou conveni permetrà distribuir targetes moneder a 2.000 persones més amb un topall màxim de 425 euros al mes


L'Ajuntament de Barcelona destinarà 1 milió d'euros a ampliar les ajudes a l'alimentació existents a la ciutat de la mà de les entitats socials. Concretament, ha signat un conveni amb Càritas i Creu Roja per valor de 500.000 euros que permetrà ampliar les 29.000 targetes bancàries que ja han distribuït els serveis socials municipals a com a mínim 2.000 persones vulnerables més ateses per les dues entitats

D'altra banda, es reservaran 500.000 euros més per distribuir-los en format de petites ajudes (de 10.000 o 12.000 euros) a una quarantena d'entitats de barri i xarxes de suport comunitàries que o bé ja existien o s'han creat durant la pandèmia.

Tant el govern municipal com representants de Creu Roja i Càritas han posat en valor el concepte d'ajudes a través de la donació de targetes moneder o targetes bancàries, que permeten acompanyar les famílies però alhora els donen autonomia.

Segons ha explicat en roda de premsa la regidora de Salut de l'Ajuntament, Gemma Tarafa, normalment una targeta moneder pot tenir un topall màxim de 425 euros al mes per alimentació i higiene -depenent de si es tracta d'una persona sola, amb un fill o més- i permet fer la compra directa d'aliments o productes d’higiene.

Els serveis socials municipals, que ja treballen amb aquest tipus de targeta tenien previst distribuir-ne 17.000 abans de la pandèmia però la nova vulnerabilitat i precarietat ha provocat que se n'hagin distribuït 12.000 més en les últimes setmanes. En total, per tant, s'han distribuït al voltant de 29.000 targetes bancàries Barcelona Solidària entre les persones ateses pels diferents Centres de Serveis Socials.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article