Afers Socials assegura que les ajudes a la Renda Garantida van créixer, “malgrat la paràlisi de l’administració”

El conseller El Homrani assegura que encara hi ha 30.000 famílies que no han cobrat la prestació d’atur


El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies diu que el nombre d'ajudes a la renda garantida s'ha incrementat notablement durant la pandèmia malgrat la "paràlisi" de l'administració. Segons ha comentat el conseller Chakir el Homari en la diputació permanent d'aquest dimarts, Catalunya pot sentir-se "orgullosa" de garantir els pagaments a les entitats proveïdores de serveis socials i atendre els casos "més urgents" de pobresa. Malgrat tot, El Homrani també ha recordat que encara hi ha 30.000 famílies a Catalunya que no han cobrat la prestació d'atur després que la Generalitat destinés 20 milions d’euros a un ajut d'urgència per a persones treballadores afectades per la Covid-19.

Segons els càlculs del departament, a aquesta darrera partida s'hi podien acollir unes 100.000 famílies, el que es traduïa en 300.000 persones destinatàries. Tal com ha detallat el conseller, en només 14 dies en van assolir les 100.000 sol·licituds previstes.

Per altra banda, El Homari ha detallat que el Govern també està treballant amb els diferents ens locals per fer-los arribar les ajudes necessàries per poder fer front a la crisi de la Covid-19. Tal com ha explicat el conseller, la Generalitat està rebent "una primera estimació" de les quantitats d'aquestes ajudes per poder començar a preparar el crèdit. "El que hem garantit a les administracions és que invertirem la quantitat necessària per cobrir les despeses necessàries", ha apuntat.

Defensa del Sistema Català dels Serveis Socials

En la mateixa compareixença, el conseller de Treball ha defensat el sistema de govern actual dels serveis socials. Davant les peticions de "recentralització" d'algunes formacions polítiques, El Homrani ha subratllat que els diferents ens públics fan "molt bona feina" des de fa "molts anys". "Tenim 105 àrees bàsiques de serveis socials que funcionen molt bé; sempre defensarem les autònomes locals i les capacitats que tenen ajuntaments i consells comarcals", ha afegit.

Alhora, El Homrani ha volgut destacar que Catalunya destina el 25,9% de la despesa pública en actuacions relacionades amb l'atenció a la infància, una quantitat que equival a 5.531 euros per nen. Pel conseller, la responsabilitat de totes les administracions passa ara per "posar tota la llenya possible" per fer front als efectes de la pandèmia "en tots els àmbits".

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article