El Camp de Tarragona entra en risc de rebrot alt per un increment de casos a Reus

L'índex a la regió sanitària se situa en 105,28, la taxa més alta dels últims quatre mesos


El Camp de Tarragona ha entrat en un risc de rebrot alt després de dos dies de fort increment de contagis concentrats a les Àrees Bàsiques de Salut (ABS) de Reus segons apunten les dades públiques del Departament de Salut.

Concretament, la taxa de risc es troba en 105,28, la més alta des del 6 d'abril, últim dia en què es va situar per sobre dels 100. Investigadors del BIOCOMSC, el grup de recerca de biologia computacional de la UPC, han advertit també que la regió sanitària “entra al vermell” i demanen “màxima precaució a la zona”. Fonts de Salut han indicat  que estan analitzant les dades de Reus davant l'augment de casos de les últimes hores. 

D’altra banda, l'Ajuntament de Reus ha incrementat la presència d'educadors de salut al carrer per recordar als ciutadans les mesures de prevenció contra la Covid-19. En els propers dies, tres equips, de dues persones cadascun, recorreran els punts de la ciutat on es concentrin més persones i s'hagi pogut percebre que cal reforçar els missatges de prevenció bàsics per evitar contagis: rentat de mans, distància social i ús correcte de la mascareta. El treball dels educadors es concentra a les hores de mes afluència de gent al carrer, com són el migdia i el vespre.

Salut fa un cribratge massiu a Benifallet

Més al sud, a la demarcació de les Terres de l’Ebre, Salut està realitzant aquests dimarts un cribatge massiu a Benifallet (Baix Ebre) per fer front a un brot que es va confirmar divendres i que acumula ja 14 positius i 24 contactes estrets en seguiment i també ha afectat residents d'altres municipis. Lleixà ha assenyalat que les proves serviran per fer una "cerca activa" de casos de persones que són asimptomàtiques.

El dispositiu per a la presa de mostres s’ha instal·lat al Casal de la població que es connecta interiorment amb el consultori local, sota la coordinació de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre hi col·labora el servei de vigilància epidemiològica de les Terres de l’Ebre, professionals d’Atenció Primària de l’ICS Terres de l’Ebre amb la recollida de mostres, el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) amb part de la logística, professionals del laboratori de l’ICS Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre, coordinats amb l’Ajuntament de Benifallet i Protecció Civil amb voluntaris de la Creu Roja. Els resultats es podran consultar quan estiguin disponibles a La Meva Salut, els positius rebran una trucada i els negatius un SMS.

A la Regió Sanitària Terres de l’Ebre l’índex de creixement potencial o risc de rebrot (EPG) es troba en 103,41 amb un risc alt, pel que fa a la velocitat de reproducció de la malaltia, lRt se situa en 1,13. En la darrera setmana hi ha hagut 98 casos positius de coronavirus a la Regió Sanitària Terres de l’Ebre.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article