USTEC-STEs demana a Educació que es redueixin les ràtios i es garanteixin les distàncies entre alumnes

Els treballadors de menjadors escolars d’Eurest es queixen que l’empresa no els dona el material de protecció


Desenes de professors s'han concentrat aquest dimarts a la tarda davant de la Delegació de la Generalitat a Girona per demanar al Departament d'Educació que redueixi les ràtios en les aules, sobretot de centres de secundària. Segons ha detallat la portaveu gironina del sindicat USTEC-STES, Glòria Polls, "hi ha aules on les taules estan separades per 40 centímetres" en comptes del metre i mig reglamentari. Per altra banda, en la concentració també hi havia treballadors de l'empresa Eurest que gestiona 90 menjadors escolars a Girona. Els membres del comitè d'empresa denuncien que no es respecten els grups bombolla per la falta de personal i que molts monitors encara no tenen la pantalla protectora, tot i necessitar-la en el seu dia a dia.

Desenes de professors han reivindicat aquest dimarts al Departament d'Educació que redueixi les ràtios a les escoles i instituts. El sindicat s'ha concentrat davant de la Delegació gironina de la Generalitat per reclamar que els grups es redueixin a deu alumnes en educació infantil i a un màxim de 15 en educació primària i secundària. La portaveu gironina d'USTEC-STEs, Glòria Polls, ha assegurat que hi ha grups "sobresaturats" i per això reclamen a Educació que es redueixin. A més, aquesta reducció ha d'anar acompanyada de la contractació de més personal.

Per altra banda, les queixes del sindicat també són per la "falta d'espais alternatius" que tenen diverses escoles i instituts. Glòria Polls ha assegurat que "hi ha aules on les taules estan separades per 40 cm", quan la distància mínima hauria de ser d'un metre i mig. "Les coses no s'han fet bé des del principi", ha lamentat la portaveu sindical. De tota manera, USTEC-STEs creu que Educació encara és a temps de prendre les mesures necessàries per redirigir la situació i "acabar el curs" amb "seguretat".

Sobre la contractació de personal, la portaveu gironina ha agraït la decisió del Departament d'augmentar les mencions de professors substituts a dilluns, dimecres i divendres. De tota manera, han assegurat que encara no saben "quina tasca" han de fer els docents contractats per fer reforç per la Covid-19. "No saben si han d'agafar tutories, si ho fan no saben si ho cobraran", ha assegurat Glòria Polls. A més, la sindicalista ha recordat que aquests docents treballen en "condicions precàries" perquè no tenen les mateixes que el personal de la plantilla orgànica.

Queixes dels treballadors d’Eurest

Per altra banda, en la concentració d'aquest dimarts a la tarda els treballadors dels menjadors escolars d'Eurest també han aprofitat per queixar-se de la seva situació. Segons el president del comitè d'empresa, Yasser Sadoune, la direcció està tirant endavant "uns ERTO falsos i no declarats", perquè segons el sindicalista "no hi ha cap mena de justificació". Per això ja han denunciat la situació a Inspecció del Treball i no descarten arribar a la via judicial si la situació no s'arreglés.

A més, Sadoune també ha denunciat que hi ha monitors del servei de menjador que se'ls ha rebaixat 100 euros del sou. Segons el president del comitè d'empresa, aquestes mesures afecten "al 90% de la plantilla", que son unes 380 persones entre monitors i cuiners.

Per altra banda, els treballadors de l'empresa també es queixen que la direcció no els hagi entregat tot el material de protecció necessari. Si bé han repartit mascaretes i guants per a tots, la vocal del comitè d'empresa, Sofia Geli, s'ha queixat que l'empresa no ha distribuït pantalles protectores als monitors, tot i que n'haurien de portar per fer la seva feina. Els sindicats han assegurat que Eurest gestiona el menjador escolar de prop de 90 centres escolars.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article