Osona acull el Congrés de la Gent Gran

Les sessions participatives continuen per tot el territori


Vic va acollir una de les sessions participatives del 6é Congrés de la Gent Gran que tenen lloc a diferents poblacions del territori. En la sessió d'ahir dimarts 18 de maig, hi havn acudir representants del consells consultius comarcals de la gent gran i de les entitats relacionades amb aquest col·lectiu. A la sessió es discuteix el contingut de les tres ponències que seran presentades durant la tardor en l'acte de cloenda.

Fins a 26 sessions territorials serviran perquè prop de 2000 persones participin en l'elaboració de les tres ponències que tracten temes com l'envelliment actiu i la participació de les persones grans. Fins ara, es proposa crear la direcció general de la Gent Gran a nivell nacional, i se'mplaça als ajuntaments a crear regidories per a la gent gran. En un altre nivell es demana als partits polítics que integrin persones grans a les seves llistes electorals i que els mitjans de comunicació treballin per canviar els prejudicis de soledat o desgràcia que es donen en el tractament de notícies relacionades amb la gent gran.

Acte de cloenda del Congrés
 
El 6è Congrés de la Gent Gran de Catalunya culminarà a la tardor, en un acte de cloenda amb 300 delegades i delegats que aprovaran tres ponències, unes conclusions i un manifest. Aquest procés se celebrarà de forma descentralitzada en 45 sessions, entre tallers sectorials i sessions territorials. L’objectiu és recollir les aportacions de cada territori i promoure la comunicació entre les persones participants.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article