Una sola federació d'esport per discapacitats

Anna Pruna esperona a assolir aquesta fita


Des de fa un temps, i degut a la creixent professionalització dels esportistes en situació de discapacitat i el progrés social que evidència la bona salut de molts esports adaptats, es motiu de reflexió per a totes les persones, organitzacions i federacions que treballen per l'esport adaptat per a discapacitats. La secretària de l'esport català, en la presentació del llibre "En Pau juga a bàsquet", va esperonar les federacions a fusionar-se.

Anna Pruna va assegurar que s'havia de fer amb “consens i de manera natural”, i si és aixì, va assegurar que “aconseguirem un esport inclusiu i sense adjectius”. Pruna es va referir el recent aprovat Decret d’Entitats Esportives s’obre “una gran oportunitat” per fusionar-ho. En un article del Decret, s’afirma que si a nivell internacional una modalitat d’esport adaptat s’integra en una federació olímpica uniesportiva, ”la federació catalana per a discapacitats i la federació catalana uniesportiva corresponents podran dur a terme la integració d’aquella modalitat en la darrera federació esmentada”.

El llibre ‘En Pau juga a bàsquet’

Les declaracions de Pruna van tenir lloc en el marc de presentació d'aquest llibre que ha publicat l’editorial Pedra de Toc. Va comptar amb la presència del representant territorial de l’Esport a Barcelona, Toti Mumbrú; el secretari de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, Jordi Alcover; el president de la Federació Catalana de Bàsquet, Enric Piquet; el president de la Federació Catalana d’Esports de persones amb Discapacitat Física, Josep Lluís Amador; els jugadors de bàsquet, Marc Gasol i Helena Boada, i el capità i entrenador de l'equip del GAM Joventut de Badalona, Fabián Castilla.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article