Barcelona obre un nou quiosc gestionat per persones amb discapacitat

Situat a l'Eixample, serà el quart quiosc de la ciutat gestionat per la cooperativa Diverscoop


La cooperativa Diverscoop, integrada per 11 persones amb diversitat funcional, ha obert el quart quiosc de premsa en desús a la ciutat. Ubicat al carrer Aribau 166, és el primer d’aquests quioscos que reobre al districte de l’Eixample. Aquesta nova obertura respon “a la bona acollida” que ha tingut la iniciativa des de l’inici de la seva activitat, el passat mes de gener, segons apunta l’Ajuntament de Barcelona, ens que ha assessorat a la cooperativa.

El altres tres establiments en actiu es troben a la Plaça Ramon Albó, a l’Avinguda Paral·lel i al Passeig Colom, i durant desembre es preveu l’obertura d’un nou quiosc al districte de Sant Martí, concretament al carrer Guipúscoa amb Espronceda. En total, doncs, la ciutat comptarà amb un total de cinc quioscos gestionats per la cooperativa Diverscoop.

Per fer front a la nova obertura, la cooperativa ha ampliat la seva plantilla amb la incorporació d’una treballadora i estudia incorporar nous cooperativistes per afrontar el creixement i la gestió de fins a deu quioscos durant l’any 2021. Un dels seus objectius és generar ocupació al col·lectiu de persones amb discapacitat i treballar per aconseguir la igualtat de gènere entre el seu equip professional.

A banda d’afavorir la inserció laboral de les persones amb discapacitat, la cooperativa també es planteja aconseguir que els quioscos siguin  un aparador per a difondre les activitats del territori i un altaveu del món veïnal. A banda, Diverscoop contribuirà a la promoció d’un Nadal solidari, ja que als seus quioscos es posaran a la venda productes sostenible, socials i solidaris realitzats per entitats de persones amb discapacitat i en risc d’exclusió.

En aquest primer any d’activitat, i malgrat la situació d’emergència sanitària, els quioscos han aconseguit consolidar el projecte i tancar els primers balanços comercials de la cooperativa en positiu.

Joan Ramon Riera, Regidor i President de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, ha celebrat l’obertura del nou quiosc tant per l’oportunitat laboral que suposen pel col·lectiu de persones amb discapacitat com per la recuperació d’un element clau de la vida als barris: “Des de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat ajudem a crear ocupació per a persones amb discapacitat, però a la vegada també ens proposem tornar a fer viable un sector molt castigat. Els quioscos de Barcelona estan en transformació d'ençà de la crisi de la premsa escrita, però són elements del paisatge i de l'estructura social del barri que cal preservar i que, de fet, aporten molt al teixit dels barris”, ha afirmat.

Per a la seva posada en marxa, la cooperativa va comptar amb la col·laboració d’algunes entitats de la Xarxa per a la Inclusió Laboral (XIB) com són ACAPPS, Fundació ECOM, Fundació JOIA i l’Associació Centre d’Higiene Mental de Les Corts, a banda de Barcelona Energia, Barcelona Activa i l’equip tècnic de la Direcció de Patrimoni. L’objectiu d’aquesta iniciativa pionera passa per generar oportunitats d’inclusió laboral de les persones amb discapacitat a través d’un projecte d’emprenedoria col·lectiva.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article