La justícia europea avisa que no es poden expulsar els joves migrants sols si no tenen una família d’acollida al seu país

El TJUE defensa que cal protegir “l’interès superior” de l’infant encara que no obtingui el permís de residència


El Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) ha assegurat que els estats membre no poden expulsar joves migrants sols si aquests no tenen una família d'acollida al país d'origen.

En resposta a un tribunal holandès pel cas d'un jove guineà, l'alt tribunal amb seu a Luxemburg ha defensat que durant el procediment d'expulsió ha de prevaldre “l'interès superior” de l’infant. Sense una acollida adequada el jove es trobaria en una situació de gran incertesa si fos retornat, especialment pel que fa a la seva escolarització, diu el TJUE. Luxemburg considera que això vulnera la protecció de l’infant i, per tant, no se'l pot expulsar encara que no hagi obtingut el permís de residència.

El TJUE ha resolt així els dubtes d'un tribunal holandès que estudia el cas d'un noi de 15 anys de Guinea que s'enfronta a l'expulsió. El jove va demanar el 2017 el permís de residència al·legant el dret d'asil, explicant que a Amsterdam va ser víctima del tràfic de persones i d'explotació sexual i que a Guinea no podia contactar amb la seva família. Tanmateix, les autoritats holandeses van denegar la petició d'asil i van aprovar el retorn del noi, que posteriorment va recórrer davant dels tribunals.

Ara el TJUE avisa a la justícia holandesa que no pot ratificar l'expulsió del jove si no té una acollida apropiada.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article