El SIE de Sant Feliu de Llobregat va atendre 523 dones en situació de violència masclista el 2020

A tota Catalunya, aquests serveis han donat resposta a 6.000 dones i 1.400 infants


El Servei d'Intervenció Especialitzada (SIE) de Sant Feliu de Llobregat va atendre 524 dones en situació de violència masclista i 66 menors durant l'any 2020 i va fer un total de 2.581 atencions. A la resta de Catalunya, els altres 15 SIE repartits per tot el territori han atès en total més de 6.000 dones i més de 1.400 menors.

El centre de Sant Feliu, que ha visitat aquest passat dimarts el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, compta amb un equip de nou professionals integrat per persones titulades en psicologia, psicologia infantil, treball social, educació social i dret, que treballen per oferir atenció integral durant el procés de recuperació i reparació a dones en situació de violència masclista i també als seus fills.

Durant la visita, El Homrani ha destacat que el de Sant Feliu és “un dels primers” SIE que es va obrir al país i l’ha posat com a “exemple de coneixement, arrelat al territori”. El conseller ha recordat que s'ha passat de vuit  a 16 SIE i en comarques amb molta població com el Baix Llobregat i el Vallès Occidental se n'ha habilitat un segon “per aconseguir un equilibri territorial”.

Els SIE ofereixen un servei gratuït d’atenció integral i recursos en el procés de recuperació i reparació a les dones en situació de violència masclista, així com als menors al seu càrrec. L'accés a aquest servei es fa per iniciativa de les pròpies dones o a través de la xarxa d'atenció i recuperació integral per a dones en situació de violència, els serveis de salut d'atenció primària, els serveis socials i les organitzacions i grups de dones.

Actualment hi ha 16 SIE a Catalunya: Terrassa, Sant Boi de Llobregat, Figueres, Barcelonès Nord, Vilanova i la Geltrú, Catalunya Central-Manresa, Granollers, Sabadell, Sant Feliu de Llobregat, Mataró, Catalunya Central-Igualada, Gironès, Tarragona, Terres de l’Ebre, Lleida i Alt Pirineu.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article