SATSE alerta que continuen els problemes “estructurals i de finançament” del sistema de salut

El sindicat lamenta que les administracions no resolguin “deficiències de fons” com el dèficit crònic d’infermeres


SATSE denuncia que un any després de la pandèmia els problemes "estructurals i de finançament" del sistema de salut continuen. En un comunicat, el sindicat lamenta que les administracions, tant a nivell estatal com autonòmic, no resolguin les "deficiències de fons" i hagin optat per actuar "sobre la marxa" aquest últim any.

En aquest sentit, critiquen la falta de recursos, la descoordinació entre administracions i la desinformació i destaquen el dèficit crònic d'infermeres en els diferents serveis de salut així com la precarietat i la temporalitat del sector. "No s'han començat a implementar actuacions i mesures de caràcter estructural que evitin en un futur situacions tan greus i dramàtiques com les viscudes", apunten.

Així mateix, el sindicat d'infermeria també subratlla que l'Atenció Primària "continua estant infradotada mentre augmenta cada dia més la sobrecàrrega assistencial". Pel que fa als centres hospitalaris, SATSE destaca la necessitat de comptar amb més llits a les UCI i de reforçar els serveis d'Urgències, així com garantir entorns laborals més segurs per als professionals. "Som conscients que encara estem immersos en la pandèmia, però no estem veient avanços", assenyalen des de l'organització sindical.

D'altra banda, des de SATSE denuncien que no s'han establert models retributius que incentivin de forma adequada als professionals sanitaris i es queixen que tampoc no s'ha fomentat la seva participació en la presa de decisions dels serveis de salut ni s'estan impulsat polítiques actives en pro de la igualtat de gènere i de la conciliació de la vida laboral i personal.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article