L’art contemporani omple els polígons industrials de Castellbisbal

L’espai acull la 1a edició de NYS Polígon Arts, el festival que vincula l’espai industrial amb la cultura contemporània


Del 21 de maig al 20 de juny, els polígons industrials de Castellbisbal (Vallès Occidental) acullen la primera edició de NYS Polígon Arts, el festival que vincula la cultura contemporània amb l’espai industrial. En total, es presenten les obres de trenta artistes d'àmbits diversos, que canviaran el paisatge habitual dels polígons durant uns dies.

“NYS Polígon Arts és un projecte cultural innovador que busca humanitzar els polígons industrials a través de la cultura, obrint les fàbriques a la ciutadania i posant en valor aquest actiu econòmic de Castellbisbal”, explica l’organització.

El festival dona el protagonisme al món industrial, obrint les fàbriques a la ciutadania i posant en valor aquest actiu econòmic de la comarca a través d’una programació cultural que inclou diferents disciplines com instal·lacions artístiques, accions de dansa, música i poesia, videocreacions i una exposició fotogràfica.

Precisament, el Vallès Occidental és la comarca catalana amb un major número de polígons: 130 polígons repartits en dinou dels vint-i-tres municipis de la comarca. El Vallès Occidental aplega el 16% dels polígons de la demarcació de Barcelona (que compta amb 804), i el 9% dels polígons catalans. A més, el Vallès Occidental és la comarca catalana amb una major superfície dedicada a polígons: 4.701 hectàrees, que representa el 16% de la superfície a tota Catalunya.

La indústria representa el 28,8% del valor afegit brut total del Vallès Occidental i aporta el 12% al VAB industrial de Catalunya -és la comarca que més aporta al VAB industrial català-, segons dades del Consell Comarcal del Vallès Occidental. Coneguda tradicionalment per la indústria tèxtil, avui en dia destaca la metal·lúrgica, química, mecànica, logística, elèctrica, paperera i alimentària.

L’art inundarà durant uns dies, els espais verds dels polígons i a l’interior de les empreses.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article