Les entitats pressionen al govern espanyol perquè no impugni la Llei de lloguers i es conjuren per protegir-la

Consideren que el PSOE fa “la feina bruta” dels fons voltor i avisen Podem de la “responsabilitat” de ser a l’executiu


Entitats en defensa de l’habitatge han exigit aquest divendres al Govern espanyol que no impugni la Llei 11/2020, que regula el preu dels lloguers a Catalunya.

Ho han fet en un acte davant del Parlament, on la norma va ser aprovada, al costat dels grups parlamentaris que hi van donar suport: ERC, JxCat, En Comú Podem i la CUP. Les entitats temen que el Govern espanyol presenti un recurs d'inconstitucionalitat al TC contra la Llei considerant que la llei autonòmica vulnera l'àmbit competencial.

Per això, aquest divendres entitats i partits han fet front comú davant la possible “amenaça” i han reclamat també a l'executiu de Pedro Sánchez que aprovi una llei d'habitatge estatal que reconegui la norma catalana i l'estengui a altres territoris.

Rodrigo Martínez, portaveu del Sindicat de Llogateres, ha alertat al PSOE que està fent la “feina bruta” dels fons voltor i ha dit que ha d'escollir de quin costat està. A Podem els ha avisat que han d'assumir “la responsabilitat de ser en un govern que tombi la regulació catalana”.

A la resta dels grups polítics presents els ha dit que fins ara han fet “la part fàcil” i els ha demanat que ara “passin a l'acció” i defensin la llei “per una qüestió de principis”.

També ha avançat que es mobilitzaran i ha anunciat una concentració el proper dilluns a la tarda davant de la seu dels socialistes a Barcelona. Si la llei s'acaba tombant, ha afegit, promouran una altra norma. “La regulació no es toca”, ha conclòs.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article