Creen un test en línia per detectar l’Alzheimer de forma precoç

La prova permet identificar si una persona pateix deteriorament cognitiu, sobretot pèrdues de memòria


L'ACE Alzheimer Center Barcelona ha desenvolupat una prova neuropsicològica en línia que permet detectar si una persona pateix deteriorament cognitiu, principalment pèrdues de memòria, i alertar de forma precoç d'una possible malaltia d'Alzheimer.

El test, FACEmemory, és una prova gratuïta de memòria episòdica amb reconeixement de veu i pantalla tàctil autoadministrada, és a dir, l'usuari pot dur-la a terme sense l'ajuda d’un professional.

L'aplicació, que es troba allotjada a la web de la Fundació ACE, registra els resultats de les proves en una base de dades mèdica i l'equip de neuropsicologia els analitza per poder orientar les persones a qui es detecta un baix rendiment cognitiu.

Els investigadors d'aquesta fundació dedicada al diagnòstic, tractament i recerca de l'Alzheimer han avaluat amb aquesta prova la memòria episòdica de 154 persones cognitivament sanes i de 122 persones amb deteriorament cognitiu lleu en el marc d'un estudi que ara publica la revista ‘Alzheimer's Research & Therapy’.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article