La consellera de Drets Socials aclareix que no poden obligar les treballadores de les residències a vacunar-se

Cervera demana que facin un “esforç" més enllà de les seves creences

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha reconegut que no poden obligar els treballadors de residències a vacunar-se, però els ha demanat que facin un “esforç més enllà de les seves creences”. La xifra de treballadors amb la pauta completa en aquest sector és d'un 90%, tot i que Cervera ha dit a Catalunya Ràdio que part dels no vacunats són de grups on la campanya s'ha obert més tard.

Actualment, 175 residències de gent gran o persones amb discapacitats tenen algun cas positiu i 120 són vermelles. En aquesta cinquena onada, 60 persones han ingressat a l'UCI i 72 han mort. Veus del sector han reclamat en els darrers dies que la vacunació es faci obligatòria per aquelles persones que treballen a les residències. 

Cervera ha contestat que el Govern no pot fer obligatòria aquesta vacunació. El que sí fan són mesures preventives com per exemple sotmetre'ls a tres proves diagnòstiques a la setmana. La consellera ha afegit que és un sector on hi ha manca de personal i això fa que hi hagi molta rotació i afavoreix l'entrada de personal jove que potser no està vacunat. A més, ha dit que el virus no només ha entrat a través de treballadors sinó també a conseqüència de les sortides dels residents.

En línies generals, ha assegurat que aquesta i la resta de mesures preventives aplicades en aquesta cinquena onada estan funcionant. Ha reconegut que al principi el sector es va espantar després del viscut durant la primera onada, però ha apuntat que la majoria de casos han estat amb simptomatologia lleu o asimptomàtics.

La moratòria, un "pedaç"

D'altra banda, Cervera ha considerat que la moratòria dels desnonaments del govern espanyol és positiva en el curt termini, però no deixa de ser un “pedaç”. La consellera ha reivindicat que el que calen són “mesures estructurals” que solucionin el problema de l'habitatge i de la pobresa en el seu conjunt.

En aquest sentit, ha remarcat les lleis impulsades des de Catalunya i ha criticat que l'Estat les hagi recorregut o suspès. “Demanem a l'Estat que legisli o que ens deixi legislar a nosaltres i no recorri més lleis”, ha declarat.

Cervera ha reconegut, però, que hi ha una manca de parc públic d'habitatge, especialment per al lloguer social i ha dit que una de les vies d'actuació prioritàries és ampliar aquest parc públic. A més, veu “molt probable” que es visqui una situació complicada a l'hivern, quan acabi la moratòria.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article