Les persones amb discapacitat denuncien “discriminació” en l’accés a les platges adaptades de Barcelona

Els serveis que necessiten estaran disponibles un més i mig després que comenci la temporada de bany


Una cinquantena de persones amb mobilitat reduïda s'han concentrat aquest dissabte a platja de la Nova Icària de Barcelona per reclamar una millor accessibilitat a les platges de Barcelona.

Els manifestants, convocats sota la Plataforma de platges adaptades de Barcelona, al·leguen que en els darrers estius només podien fer servir el servei de bany assistit en tres platges de la ciutat i en un horari restringit, i amb cita prèvia, “un greuge comparatiu greu i una discriminació” respecte les persones sense discapacitat, han alertat.

A més a més, denuncien, la temporada de bany per ells és molt més curta. El servei de socorrisme estarà actiu des de l'1 de maig, fins al 30 de setembre. Però els serveis de bany assistit, que són els que necessiten les persones amb discapacitat, només es podran fer servir a partir del 14 de juny i fins al 12 de setembre, i amb restriccions horàries.

Així mateix, membres del col·lectiu reivindiquen un nou punt de servei, ja que ara només hi ha tres a les platges de Sant Miquel, Nova Icària i Fòrum. Concretament, demanen una altra entrada accessible a la platja del Bogatell, amb vestidors, lavabos i cadires adaptades, així com una passarel·la de fusta fins a l'aigua i llocs on poder gaudir de la sorra i de sol.

Angel Urraca, de la comissió de platges del Consell Municipal de les Persones amb Discapacitat, va explicar durant la concentració que per fer utilitzar el servei de bany adaptat cal demanar cita amb un dia d'antelació, a través d'una aplicació mòbil. “Potser et trobes que el dia i l'hora que tu volies anar a la platja no puguis perquè ja estigui ple el servei”, va declarar.

Per això el col·lectiu apunta que aquest greuge és una discriminació. “Tenim el mateix dret que qualsevol altre a gaudir de les platges, i ja n'hi ha prou que no ens atenguin com cal”, va lamentar Carme Rius, activista i membre de l'Institut Municipal de les Persones amb Discapacitat.

Fa uns dies, membres de la plataforma va enviar una carta a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, exigint una reunió urgent amb la presència de representants del Consell Municipal Rector de la Discapacitat (IMPD) i de l’empresa concessionària AUNAR
(especialitzada en socorrisme i atenció espais naturals).

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article