Barcelona adjudicarà 345 pisos de lloguer assequible per a gent gran a partir del gener

La majoria dels habitatges, que tenen alguns serveis incorporats, s’ubiquen a les Casernes de Sant Andreu


L’Ajuntament de Barcelona adjudicarà un total de 345 pisos de lloguer assequible per a gent gran a partir del gener. Ho farà a través de l’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació de Barcelona i és l’adjudicació d’habitatges amb serveis per a majors de 65 anys més gran feta aquest mandat, segons el consistori.

La majoria dels pisos, 152, s’ubiquen a les Casernes de Sant Andreu, on fa un parell d’anys es va començar a construir l’edifici després que es desencallés el desenvolupament urbanístic de les antigues casernes militars. Les altres dues promocions són una de 85 habitatges a Trinitat Vella i una altra de 60 a Provençals del Poblenou. A aquests cal sumar la promoció de 48 habitatges al Besòs-Maresme, ja adjudicats.

L’assignació s’emmarca en el ‘Programa +65 Anys’, un programa municipal que busca facilitar un habitatge a mida per a les persones grans, amb serveis inclosos com ara consergeria i neteja, però també amb atenció directa de personal del centre i teleassistència.

Són habitatges d’uns 40 metres quadrats de superfície, amb dormitori, una sala d’estar amb cuina i menjador, i un bany adaptat. El consistori ofereix el dret a utilitzar-los durant tota la vida pagant un lloguer que s’estableix en funció dels ingressos de cada persona usuària.

Prioritat per majors de 80

Com a novetats respecte anteriors edicions del programa, per a l’adjudicació d’aquestes tres promocions a Sant Andreu, Trinitat Vella i el Poblenou s’han canviat alguns barems. En concret, s’ha incrementat la puntuació a les persones de més edat. Així, les persones de 80 tenen més possibilitats d’entrar i es dona més punts a les que tenen problemes d’accessibilitat. L’objectiu, remarca l’Ajuntament, és evitar que cap persona gran estigui confinada a casa seva per problemes d’accessibilitat.

D’altra banda, també es dona prioritat a aquelles persones que participen en la convocatòria i que perden o són desnonades del seu habitatge habitual: ja sigui que estan a la Mesa d’Emergència o persones grans que es tingui coneixement que viuen en habitacions i que estan sent expulsades. Les persones adjudicatàries han d’estar inscrites al Registre de Sol·licitants d’Habitatge amb Protecció Oficial de Barcelona.

Prop de 1.500 pisos a tot Barcelona

Les promocions de Casernes de Sant Andreu (Sant Andreu), Porta Trinitat (Trinitat Vella), Veneçuela (Provençals del Poblenou) i Puigcerdà (Besòs-Maresme) se sumaran als 1.433 habitatges de lloguer per a gent gran que ja existeixen a Barcelona, distribuïts en 24 promocions ubicades en tots els districtes i a diferents barris de la ciutat.

A més, hi ha dues promocions més en curs, la de Germanetes (47 pisos), a l’Eixample, i la de l’antiga Quirón (83 pisos) a Gràcia. Així, la previsió és que, en dos anys, Barcelona arribi als gairebé 2.000 habitatges amb serveis per a persones grans, que es calcula que allotjaran a unes 3.000 persones.

La inversió per aixecar aquestes sis promocions se situa en més de 60 milions d’euros. A més, el cost anual que li suposa a l’Ajuntament mantenir els lloguers a preus assequibles a les promocions amb serveis en funcionament és de 4,7 milions.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Joan Ribes Olot
1.

Ara,jo penso si la unitat política territorial bàsica,pases a ser del barri i el Districte en el cas de Barcelona els barris a la resta de municipis a la constitucio i desenvolupament de les comunitats energetiques de participació pública la dupla de gestió,conservació i estalvi és notòria i esdevé política pública d'incidència social sostenible.

  • 0
  • 0

Comenta aquest article