Les entitats socials alerten que “sense pressupostos, perd la ciutadania”

ECAS recorda que el finançament del tercer sector i la millora de la qualitat dels serveis socials depèn dels comptes de la Generalitat


Les Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) exigeixen “corresponsabilitat” als partits polítics per arribar a un acord de pressupostos que posi “les necessitats de la ciutadania per davant dels interessos partidistes”. “Sense pressupostos, perd la ciutadania”, alerten. Les entitats socials subratllen que no es poden permetre una pròrroga dels comptes de 2022, ja que molts dels avenços assolits l’últim any depenen directament d’aquests pressupostos, com l’increment del 8% de l’índex de renda de suficiència (IRSC) i el manteniment del pla pilot de la renda bàsica universal; entre altres.

ECAS destaca que els nous pressupostos haurien de garantir la millora del finançament del tercer sector i demanen una inversió de, com a mínim, 150 milions d’euros per a la xarxa pública de serveis socials, com ja ho han fet també la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya i La Confederació en els darrers dies. La federació d’entitats recorda que “l’infrafinançament crònic” del tercer sector ha fet que moltes entitats vegin perillar la seva viabilitat, al mateix temps que s’impedeix la millora de les condicions laborals de les professionals i es posa en risc la qualitat dels serveis d’atenció a les persones.

Per aquests motius, ECAS insisteix que Catalunya no es pot permetre una pròrroga dels pressupostos de l’any passat, ja que aquest fet posaria en perill els avenços aconseguits aquest últim any, com l’augment del 8% de l’IRSC i el manteniment del pla pilot de la renda bàsica universal; mesures que haurien d’estar incloses en l’acord que signin els partits. Les entitats socials remarquen que, tot i que els comptes que s’aprovin no resoldran tots els reptes que té la població catalana en matèria de pobresa i exclusió social, aquests pressupostos “són imprescindibles, perquè incorporen millores significatives”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article