L’OMS demana accions “urgents” per prevenir parts prematurs després que la xifra es mantingui estancada l’última dècada

Als països pobres només sobreviu un de cada deu infants que neixen de manera extremadament prematura


L’OMS demana inversions i accions “urgents” per millorar la prevenció de parts prematurs després que la xifra s’hagi mantingut estancada en l’última dècada. Segons un informe publicat aquest dimecres, 13,4 milions d’infants van néixer de manera prematura el 2020, dels quals gairebé un milió van morir per complicacions derivades d’aquest fet.

Per tant, l’estudi apunta que un de cada deu infants neixen abans del previst. Amb aquestes xifres, l’OMS alerta que el nombre de parts prematurs s’ha estancat en l’última dècada, amb un totals de 152 milions d’infants nascuts prematurament entre el 2010 i 2020. Per rebaixar la xifra, l’OMS demana més inversió i “accions urgents”, així com millors serveis de salut.

L’informe denuncia que el lloc on neixen els infants determina les seves possibilitats de sobreviure. Segons l’OMS, en el cas dels països pobres, només sobreviuen un de cada 10 infants que neixen de manera extremadament prematura —menys de 28 setmanes—, mentre la xifra s’eleva a nou de cada 10 en el cas dels països rics. Els països del sud d’Àsia i l’Àfrica subsahariana tenen les xifres més elevades de naixements prematurs i també les més altes pel que fa a la mortalitat. Les dues regions sumen més del 65% dels parts prematurs a nivell global.

Segons l’OMS, els conflictes, el canvi climàtic, la Covid-19 i el cost de la vida són factors de risc per a les dones i els infants i gairebé un de cada deu parts prematurs es produeixen en els deu països més vulnerables, afectats per crisis humanitàries. En el cas de la contaminació, l’organisme avisa que provoca uns sis milions de naixements prematurs.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article