El Govern impulsa un pla per reduir terminis en la dependència, la renda garantida i altres prestacions

També servirà per millorar el seguiment de la infància en risc i homogeneïtzar la informació de tots els serveis


El Govern ha aprovat aquest dimarts el programa temporal de suport a la transformació organitzativa del Departament de Drets Socials, que proveirà la conselleria del personal tècnic per reduir a la meitat les llistes d’espera de la dependència enguany, disminuir el temps de tramitació de la renda garantida de ciutadania (RGC) i les altres prestacions i oferir-les proactivament. A més, aquest pla també ha de permetre homogeneïtzar els sistemes d’informació de tots els serveis socials, garantir l’historial social únic i millorar el seguiment de la infància en risc, entre d’altres. Es contractaran 74 persones de perfil tècnic i de comandament per executar el pla i garantir el relleu generacional, ja que es preveuen moltes jubilacions en els anys vinents.

El pla s’iniciarà l’1 de juliol del 2023 i tindrà una durada de tres anys. Els efectius s’incorporaran, de manera gradual, en tres fases. La primera inclourà la incorporació de 38 persones i es farà efectiva a partir d’aquell mateix dia. Les altres dues, de 18 efectius cadascuna, al cap de 6 i 12 mesos.

El model de governança proposat per fer el seguiment del pla de transformació inclou un comitè estratègic (encapçalat pel conseller Carles Campuzano), tres comitès tàctics (encapçalats pel secretari general, Oriol Amorós) i deu comitès operatius, encapçalats pels diferents directors generals. En tots tres comitès estaran també representades les secretaries d’Afers Socials i Famílies i d’Infància, Adolescència i Joventut, l’Àrea d’Organització i l’Àrea TIC del Departament de Drets Socials.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article