Organitzacions juvenils creen una plataforma per reivindicar la implementació de la renda bàsica universal

És Bàsic llança una campanya de difusió dels beneficis de la RBU i per sumar més suports d’organitzacions sindicals, polítiques i locals


Diverses entitats juvenils sindicals, polítiques i locals han creat la plataforma És Bàsic, per reivindicar la implementació de la Renda Bàsica Universal (RBU) a Catalunya. L’organització, que s’ha presentat aquest dimecres a Barcelona, considera que aquesta prestació seria una oportunitat de canvi en les condicions de vida de les persones, especialment dels joves. Per aquest motiu han decidit desplegar una campanya arreu de Catalunya, amb accions al carrer, actes, formacions i difusió de missatges a través de les xarxes socials, per tal que més persones i entitats se sumin a la plataforma. De moment ja s’hi han adherit entitats polítiques com Joventut Comunista de Catalunya i seccions sindicals juvenils com Avalot (UGT), Acció Jove (CCOO) i l’Eina (Intersindical). 

La portaveu de la plataforma, Carla Andreu, ha definit la RBU com una “possibilitat de canvi” en diferents aspectes de la vida de les persones. Per aquest motiu, És Bàsic reivindica aquesta prestació com una eina per dotar el jovent de major capacitat negociadora a l’hora d’accedir al mercat laboral, una mesura fonamental per a l’emancipació, una oportunitat per imaginar noves maneres de consumir davant l’emergència climàtica i un element bàsic per conciliar amb la vida associativa i la participació política, entre altres raons.  

Des de la plataforma remarquen que la campanya que llencen arriba en un “context límit, especialment per al jovent”, en el qual moltes persones no tenen garantit el dret a l’habitatge o pateixen situacions de precarietat laboral. En aquest sentit, l’activista LGTBI per la RBU, Ángel Camacho, ha subratllat la importància que té la renda bàsica com a mesura que possibilita un canvi de societat per als col·lectius més vulnerabilitzats, ja que té la capacitat de donar eines d’alliberament davant les violències que pateixen.  

És Bàsic fa una crida a totes les organitzacions juvenils i persones a títol individual perquè donin suport a la campanya i se sumin a la plataforma, i recorden que la RBU ofereix l’oportunitat de “caminar cap a una nova llibertat, sigui social, intergeneracional o democràtica”.  

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article