Advocats adverteixen les escoles que poden ser condemnades si no activen a temps els protocols ‘anti-bullying’

Els especialistes demanen que els casos d’assetjament siguin instruïts per persones externes al centre educatiu


Bona part de les escoles condemnades per casos d’assetjament escolar als seus centres ho són per no activar el protocol de prevenció del bullying o no fer-ho a temps, segons advocats especialistes en la matèria. Per això, aconsellen als centres educatius que activin el protocol al primer mínim indici o sospita de possible assetjament escolar. En cas que l’escola hagi actuat correctament tot i l’assetjament, pot quedar exculpada.

Molt sovint, els menors d’edat assetjadors tenen menys de 14 anys i són, per tant, inimputables. Els lletrats també proposen que cada cas sigui dirigit per una part externa a l’escola per garantir la imparcialitat.

Els advocats ho han explicat en el marc d’una jornada al Col·legi de l’Advocacia de Barcelona sobre responsabilitat civil, que ha inclòs un debat específic sobre responsabilitat civil dels menors d’edat i els centres educatius en casos d’abusos, maltractament i assetjament. Noelia Rebón, advocada experta en infants i adolescents, diu que els protocols perden eficàcia si triguen a activar-se, ja que el cas es va agreujant i és més difícil de reparar.

A més, Rebón creu que els protocols antiassetjament s’haurien d’externalitzar perquè s’apliquin de manera imparcial, perquè actualment “no dona garanties” que l’escola sigui alhora “jutge i part del procediment”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article