Santa Coloma crea una residència d’atenció integral per a dones víctimes de violència masclista

L’espai, pioner a l’àrea metropolitana, ofereix un nou model d’acollida d’urgència amb capacitat per a trenta persones


La CIBA – Espai de Recursos per a Dones de Santa Coloma de Gramenet ha posat en marxa una residència d’atenció integral per a dones víctimes de violència masclista i els seus fills. L’espai té capacitat per acollir una trentena de persones i ofereix un model d’acollida pioner a l’àrea metropolitana. Té vuit apartaments on l’Ajuntament garanteix una atenció d’urgència amb allotjament, protecció i acompanyament professional personalitzat. “La igualtat parteix de posar a l’abast de la ciutadania els diferents recursos necessaris, de manera intergeneracional, per resoldre les diferents problemàtiques provocades per la desigualtat i que colpegen la nostra societat”, ha destacat aquest dimarts l’alcaldessa, Núria Parlon.

El nou espai forma part d’una ampliació de la CIBA de més de 1.200 m², que fan que el centre passi a ocupar gairebé 3.300 m². Des del consistori han destacat que l’objectiu de l’ampliació és “enfortir les oportunitats emancipatòries de la ciutadania, especialment de les dones, les nenes i els nens”.

A banda de la residència, la CIBA ha obert nous tallers per oferir cursos de tèxtil, cuina, reparació i noves tecnologies. També ha estrenat un espai compartit de treball per a emprenedores, tres aules de formació, horts urbans i un restaurant.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article