Els patis de diversos centres educatius de Barcelona obren durant l’estiu

L’obertura dels espais s’allargarà fins al 31 d’agost i comptarà amb un servei de monitoratge


Durant les vacances d’estiu, els patis de diverses escoles i instituts públics de la ciutat de Barcelona, així com d’escoles bressol municipals, obriran en diferents franges horàries, de matí i de tarda, per oferir els seus espais a l’ús de la ciutadania i dels barris. L’obertura, promoguda per l’Ajuntament de Barcelona, comença aquest dilluns 26 de juny i s’allargarà fins al 31 d’agost.

El programa municipal Patis Escolars Oberts al Barri té com a objectiu oferir patis de centres educatius públics de la ciutat, sempre en horari extraescolar i en període de vacances, com a espais d’ús públic obert a tota la ciutadania. Així, en cadascun dels districtes de la ciutat hi haurà, com a mínim, un pati obert aquest estiu i, per tant, cada districte guanyarà un espai on jugar, compartir estones o llegir a l’ombra, ja que els patis també actuaran com a refugis climàtics.

Cada pati escolar compta amb un servei de monitoratge que obre i tanca el pati dins els horaris previstos, vetlla pel bon ús de les instal·lacions, i fa que els patis oberts siguin una àgora de trobada on les persones participen, es relacionen i comparteixen l’esbarjo amb altres persones.

Aquesta iniciativa vol potenciar l’ús educatiu del temps fora de l’horari escolar per a infants, joves i les seves famílies i persones adultes en general, així com promoure l’obertura de nous espais socials i de relació amb la ciutadania. Es tracta d’espais on es fomenten valors i actituds de respecte, cooperació, esforç i responsabilitat dels infants i joves mitjançant el joc compartit. D’aquesta manera, apunten des de l’Ajuntament, “aquest programa pobre l’escola al barri i contribueix a fer dels barris uns barris més educadors”.

A l’oferta de patis d’escoles i instituts oberts a la ciutadania se suma la proposta de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona, que obrirà alguns patis d’escoles bressol, en aquest cas per a infants fins als sis anys i les seves famílies.

Als patis oberts de les escoles bressol municipals, de manera lliure i autònoma, en un equipament de proximitat i a l’aire lliure, les famílies i els infants poden gaudir de racons de contes per a la petita infància (amb la participació del Consorci de Biblioteques de Barcelona), així com d’elements de joc lliure ubicats als patis com sorrals i espais motrius, entre altres.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article