Drets Socials incorpora més de 15.000 places a la xarxa de serveis socials

El pas de subvenció a concert significarà més estabilitat financera i millora de la qualitat de l’atenció i de les condicions laborals dels professionals


El Departament de Drets Socials ha culminat el procés de concertació de 15.204 places i serveis socials que fins ara es finançaven amb la convocatòria anual dels ajuts COSPE i que ara s’incorporen a la Xarxa d’Atenció Pública de Serveis Socials. La Direcció General de Provisió de Serveis ha desenvolupat aquest procés, amb un desemborsament de més de 50 milions d’euros, per tal de donar estabilitat financera a les entitats proveïdores  i reforçar el seguiment i l’avaluació d’aquests serveis, fet que repercutirà en “millores en la qualitat del servei i en les condicions laborals dels professionals”, segons assegura el departament.

El canvi afecta 19 tipologies de serveis adreçats a gent gran, persones amb discapacitat, amb malaltia mental, amb drogodependències i amb VIH/sida, que gestionen 181 entitats de 385 centres de tot Catalunya. La provisió de serveis mitjançant la concertació s’ha fet d’acord amb el que preveu el decret 69/2020, de 14 de juliol, d’acreditació, concert social i gestió delegada en la Xarxa de Serveis Socials d’Atenció Pública.  

El Departament ha assegurat que aquest sistema garanteix que les entitats de serveis socials reuneixen els estàndards de qualitat exigibles, amb finançament, accés i control públics. “Es busca donar una resposta eficaç, àgil i adequada i de qualitat a les necessitats d’atenció personalitzada i integral de les persones, i alhora dotar de seguretat jurídica i d’estabilitat al sector i del reconeixement laboral i social necessari de les persones professionals”, detalla el departament en una nota de premsa. 

297 entitats proveïdores es varen presentar a les convocatòries de provisió de places: 136 d’Autonomia Personal i Discapacitat i 161 de Serveis Socials. Finalment, en les resolucions definitives s’han escollit 181 entitats i 385 centres. La continuïtat del servei de suport a la capacitat jurídica s’ha garantit mitjançant 101 provisions directes. Drets Socials organitzarà sessions informatives perquè les entitats proveïdores es familiaritzin amb el sistema de facturació del concert social, que és diferent del de subvencions. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article