Gairebé 100.000 persones se sumen al ‘Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple’

Mig miler de piscines s’adhereixen a la iniciativa solidària que espera recollir 300.000 euros


Unes 100.000 persones s’han llençat aquest diumenge a les 500 piscines que s’han sumat al ‘Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple’, coincidint amb el seu 30 aniversari. Es tracta d’una malaltia que fa 30 anys “es desconeixia, perquè no tenia cap mena de tractament”, i que ara “comença a veure la llum al final del túnel”, explica Rosa Masriera, directora executiva de la Fundació Esclerosi Múltiple. “Ara disposem de més de 16 tractaments”, ha celebrat. La iniciativa solidària preveu recollir uns 300.000 euros que destinarà a l’esclerosi múltiple avançada. A Barcelona, en l’acte central celebrat al Club Natació Atlètic Barceloneta hi han participat la presidenta del Parlament, Anna Erra i els consellers Laura Vilagrà, Manuel Balcells i Carles Campuzano.

“Actes com aquest ens omplen d’orgull, perquè la suma de tantes persones ens ha permès recaptar recursos per fer un canvi en aquesta malaltia”, ha valorat Masriera en ser preguntada pels 30 anys d’aquesta iniciativa solidària. Segons ella, tot i que hi ha hagut un canvi de coneixement de la malaltia que ha afavorit molt a les persones que la pateixen, “cal continuar invertint més en recerca”.

En molts casos, els avenços dels darrers anys han permès que els afectats “puguin continuar amb la seva activitat laboral, ser autònoms i tenir una vida amb el màxim de qualitat”, ha celebrat Masriera. Tot i això, ha subratllat que des de la fundació continuaran treballant “els anys que calgui fins que acabem amb la malaltia”.

Iniciativa lúdica amb un component social

“El Mulla’t és una fórmula que funciona perquè barreja una activitat lúdica amb un component social”, ha considerat. “A més, és una activitat que és plaent per les persones amb esclerosi múltiple perquè el fet d’estar a l’aigua els facilita la mobilitat”, ha afegit.

Entre els que aquest diumenge s’han mullat al Club Natació Atlètic Barceloneta hi ha la Josefa Querol Martín, que fa 31 anys que conviu amb l’esclerosi múltiple. Quan va saber que patia aquesta malaltia, es va prometre que mai aniria en cadira de rodes i ho ha aconseguit. A ella l’esclerosi múltiple no la “condiciona gens” i ha volgut explicar a la resta d’afectats que la clau ha estat fer “exercici físic d’intensitat”. “La millora que he tingut des que ho practico és notable”, ha destacat tot animant a la resta d’afectats a fer com ella.

A la Josefa li van diagnosticar esclerosi múltiple l’any 92. Des de llavors, els tractaments “han canviat moltíssim”, ha celebrat. “Tot i que encara hi ha molt camí per recórrer, no té res a veure, fa trenta anys només hi havia tractaments pal·liatius pels brots i ara hi ha molts tractaments, molts assajos i molta esperança”, ha conclòs.

Castells a l’aigua

En els actes centrals de Barcelona, Girona, Reus i Gimenells, les colles Castellers de Barcelona, Experxats de l’Estany, la Jove dels Xiquets de Valls i els castellers de Tortosa han aixecat castells dins la piscina per simbolitzar l’esforç que fan cada dia les 9.000 persones que viuen amb esclerosi múltiple a Catalunya, per afrontar el seu dia a dia.

Enguany la fundació espera recaptar al voltant dels 300.000 euros en una campanya que s’allargarà durant tot l’estiu i que compta amb diferents iniciatives. En el ‘Mulla’t’ d’aquest diumenge hi han participat més de 100.000 persones d’arreu de Catalunya, segons les xifres de l’organització.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article