Vacances Amigues: sortides en grup per combatre la soledat no desitjada de les persones grans a l’estiu

Amics de la Gent Gran torna a organitzar aquesta iniciativa, de la qual 150 persones grans gaudiran aquest any


La fundació Amics de la Gent Gran organitza de nou les Vacances Amigues, una iniciativa que consisteix en estades a diferents ciutats que permeten a les persones grans de l’entitat sortir fora de casa i gaudir d’uns dies de reconnexió en companyia. Les sortides, que comptaran amb activitats d’oci adaptades, excursions i tallers, han començat aquest dilluns i s’aniran efectuant fins al setembre.

Amb l’arribada de l’estiu, el sentiment de soledat que moltes persones grans pateixen s’agreuja. Mentre gran part de la població gaudeix de les vacances i el temps d’oci, durant aquests mesos la gent gran sovint es queda encara més aïllada. Amb l’objectiu de combatre aquest fenomen, la fundació Amics de la Gent Gran organitza sortides en les quals els participants poden gaudir d’espais de convivència i oci fora de casa. “Gràcies a aquest projecte, les persones grans deixen de banda la soledat del dia a dia per passar uns dies amb amics i amigues i amb les persones voluntàries que fan possible aquesta iniciativa”, asseguren des de la fundació.   

Aquest estiu s’organitzaran vuit torns de les Vacances Amigues, iniciativa que no es va poder dur a terme entre el 2020 i el 2022. Cincs dels torns seran a Catalunya, un a Madrid, un a Saragossa i un altre a València. En total, més de 150 persones grans gaudiran d’aquesta iniciativa.  

A les estades es programen activitats físiques adaptades, tallers i excursions, les quals “ajuden a convertir aquestes sortides en un moment de diversió compartida”, tal i com expliquen des d’Amics de la Gent Gran. Les persones assistents disposaran d’habitacions adaptades a les seves necessitats i amb l’assistència, per si fos necessari, d’una persona infermera. A més, prop de 80 persones voluntàries participaran en els cinc torns que tindran lloc a Catalunya.   

Amb la campanya ‘Un estiu per reconnectar’, la qual es va posar en marxa al mes de juny, Amics de la Gent Gran busca recaptar fons per cobrir les despeses de les activitats que s’estan portant a terme durant l’estiu, amb les Vacances Amigues com a eix principal.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article