SATSE reclama que la pujada del preu de l’hora de guàrdia sigui efectiva també per a les infermeres residents

El sindicat demana un tracte “no discriminatori” envers el col·lectiu


El Sindicat d’Infermeria de Catalunya (SATSE) ha demanat al Govern que la pujada del preu de l’hora de guàrdia que va anunciar l’administració dimarts sigui efectiva també per a les infermeres residents. El col·lectiu ha exigit un tracte “no discriminatori” envers aquestes i ha apuntat que s’està produint un nou “greuge comparatiu” cap a la professió, ha denunciat. Des del sindicat no s’entén que es “neguin” les millores salarials a aquests professionals i reivindiquen que haurien de fer-se extensives per promoure que els graduats romanguin al sistema sanitari català.

SATSE entén que la millora va dirigida a reconèixer l’esforç d’especialitzar-se i a promoure que aquests graduats romanguin en el sistema sanitari català, millorant així la manca de professionals que pateix el sistema sanitari. “Per això no s’entén que estableixin aquest greuge comparatiu amb les infermeres residents, negant millores salarials que haurien de fer-se extensives a aquest col·lectiu” reclama SATSE.

El sindicat ha recordat que les especialitats d’infermeria encara no estan reconegudes en la seva gran majoria, el que suposa que realitzar la residència no marca una diferència laboral ni retributiva enfront d’un professional generalista. Només en el cas de l’obstètric-ginecològica existeix un reconeixement “real”, però “tampoc es tradueix unes condicions retributives molt més favorables”, han lamentat.

El sindicat ha alertat que, si no es milloren les retribucions de les residents, molts professionals optaran per no especialitzar-se: “És una gran pèrdua econòmica i personal que després no es veu recompensada”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article