Lliures impulsa sis nous projectes que lluiten per reduir les desigualtats socials a Catalunya

Destinarà 120.000 euros i brindarà acompanyament tècnic durant un any a organitzacions de col·lectius en situació de vulnerabilitat


La resposta comunitària a l’emergència alimentària de la Taula Eix Pere IV al Poblenou de Barcelona i de l’Ateneu Popular La Sèquia a Manresa; un espai formatiu i laboral per a persones migrants al Casal Cívic de Tremp per teixir vincles veïnals de la mà de la cooperativa Alba Jussà; un acompanyament a l’emancipació de joves extutelats amb la mentoria social impulsada per l’Associació Quilòmetre Zero a les Terres de l’Ebre; el suport a l’empoderament en els seus drets dels temporers dels camps de Ponent amb l’Associació Fruita amb justícia social i, com a novetat d’enguany, un suport extraordinari per a la consolidació d’un projecte anterior: la cooperativa Top Manta i la seva nova línia de roba sostenible.

Aquestes són les sis iniciatives socials seleccionades per rebre l’impuls del projecte Lliures —la iniciativa de Coop57, Òmnium Cultural i ECAS (Entitats Catalanes d’Acció Social)— que té com a objectiu revertir la pobresa, les desigualtats i l’exclusió social des de l’autoorganització i el suport mutu.

Aquests sis projectes rebran finançament econòmic, amb 120.000 euros en conjunt i prop de 20.000 euros cada iniciativa, i acompanyament tècnic, tal com va anunciar aquest dimecres els impulsors, durant l’acte de presentació de les iniciatives seleccionades enguany. 

David Fernàndez, de Coop57 i del projecte Lliures ha assenyalat la necessitat de continuar impulsant respostes col·lectives en un context de cronificació de les desigualtats: “La idea d'un sol poble no pot existir quan en termes socioeconòmics en som tres. Actualment, el 33% de la població catalana viu en situació d'integració plena, el 37% en precarietat ininterrompuda i el 30% en exclusió. Per això ens unim en xarxa: el poder col·lectiu creix quan ens trobem i desapareix quan ens separem”, ha reblat Fernàndez.  

En total, s’han presentat 54 projectes socials, emmarcats en quatre àmbits d’actuació: pobresa cronificada i exclusió agreujada per l’atur; infants i joves en situació de vulnerabilitat i risc d’exclusió social; manca d’una llar digna i emergència alimentària i de necessitats bàsiques.

Des de la primera convocatòria, celebrada el 2017, i comptant amb les sis recentment incorporades, s’han impulsat 33 projectes amb un total de 590.000 euros gràcies a les aportacions solidàries de la societat civil.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article