Els centres educatius de secundària que segreguen per sexes deixaran de ser concertats el curs vinent

Educació celebra que el TSJC hagi aixecat les mesures cautelars dictades a les escoles Viaró i Camp Joliu


Els centres educatius de secundària que encara segreguen per sexes deixaran de rebre diners públics a partir del proper curs. Així ho ha anunciat la consellera d’Educació, Anna Simó, que ha indicat que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha aixecat les mesures cautelars que va dictar a les escoles Viaró i Camp Joliu, de l’Opus Dei, i que han obligat el Govern a pagar-los el concert aquest curs 2022-2023.

Simó ha celebrat la decisió i ha dit que si la sentència ferma dona la raó a la Generalitat iniciaran els tràmits per exigir el retorn d’aquestes quantitats. També ha avisat que els centres concertats de primària que separen per sexes deixaran de rebre l’aportació pública l’estiu del 2027, quan finalitzi el concert que se’ls va renovar durant el 155.

Anna Simó s’ha mostrat contundent i en una atenció als mitjans a la conselleria ha assegurat que “a partir del 6 de setembre cap escola de secundaria que separi nens i nenes rebrà diners públics”. En aquest sentit, ha advertit que si alguna família vol que els seus fills segueixin segregats, hauran de fer-ho de forma “100% privada”. 

La titular d’Educació ha assegurat que aquesta és una fita assolida gràcies a la “persistència” i la feina duta a terme pel departament i pels consellers i conselleres que l’han precedida. També ha afegit que les escoles d’infantil i primària que separen per sexes deixaran de rebre finançament públic el curs 2026-2027, ja que és quan està previst que finalitzi el concert que tenen vigent. “Es va prorrogar amb nocturnitat i traïdoria durant el 155”, ha lamentat Simó.

La decisió del TSJC arriba després que el passat mes d’abril el Tribunal Constitucional rebutgés el recurs de Vox contra la Llei Celaá, que avala la retirada dels concerts a les escoles que segreguen per sexe, i la Generalitat decidís reclamar deixar sense efecte les mesures cautelars ordenades pel tribunal.

Aquestes mesures tenen el seu origen en l’octubre de 2021, quan Educació va comunicar als deu centres que a Catalunya segregaven que els retiraria el finançament si no es convertien en mixtos. N’hi va haver dos que van negar-s’hi i van recórrer als tribunals, el Viaró, situat a Sant Cugat, i el Camp Joliu, a l’Arboç. Per aquest motiu, el TSJC va forçar la conselleria a pagar-los el concert de forma cautelar. 

“Quan hi hagi una sentència ferma, des del departament demanarem que tot allò que hem hagut de pagar durant aquest curs escolar ens sigui retornat”, ha assenyalat la consellera que ha insistit que primer caldrà esperar que finalitzi el procés judicial. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article