Barcelona comptarà amb un nou centre de serveis socials

El nou edifici es construirà a l’illa de la fàbrica Myrurgia i inclourà el CSS Sagrada Família


L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat aquesta setmana els treballs previs necessaris per a la construcció d’un nou centre de serveis socials a l’interior d’illa de la històrica fàbrica Myrurgia, situada al districte de l’Eixample. La construcció del nou edifici, la qual té un pressupost total de 4,5 milions d’euros, està previst que comenci a finals d’aquest any i es prolongarà durant 16 mesos. Al nou equipament s’hi ubicarà el CSS Sagrada Família, que actualment està ubicat de manera provisional al número 227 del carrer Nàpols. El CSS Sagrada Família compta amb una plantilla de 18 professionals i manté actualment atenció oberta a gairebé 6.000 persones.

Els treballs previs iniciats aquesta primera setmana d’agost suposen l’enderroc de la nau de l’interior d’illa, un canvi que, segons explica el regidor de l’Eixample, Jordi Valls, “pretén limitar les afectacions a l’activitat habitual de l’escola bressol que també hi ha en aquest emplaçament i reduir al màxim les molèsties”. L’actuació comporta el tancament de l’interior d’illa dels Jardins de Beatriu de Provença durant el mes d’agost.

Les obres tenen un pressupost total de 4,5 milions d’euros, un partida que inclou la construcció del nou edifici (3,6 milions d’euros), l’enderroc de l’edificació existent i l’adequació dels espais d’accés a l’escola bressol. Amb una superfície total de 800 metres quadrats, l’edificació constarà de dues plantes: la planta baixa es dedicarà a l’atenció directa i la planta primera es reservarà al treball intern de la plantilla del centre.

El nou centre de serveis socials es destinarà a acompanyar la ciutadania en situacions de dificultat vital, socioeconòmica o relacional per fer valdre els seus drets i millorar la seva autonomia. Així doncs, els CSS intervenen en moments de crisi de les persones per intentar minimitzar els danys, donen suport per permetre continuar amb els projectes de vida de cadascú, dispensen assessorament temporal o bé vinculen les persones als recursos existents i en fan seguiment, entre d’altres activitats.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article