El Sindicat de Llogateres demana que es posi en marxa immediatament la regulació dels lloguers a Catalunya

L’organització sol·licita al Ministeri de Transports que publiqui el llistat d’àrees tenses del mercat d’habitatge on s’aplicarà aquesta mesura


El Sindicat de Llogateres de Catalunya ha demanat al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana que publiqui immediatament el llistat d’àrees tenses del mercat d’habitatge, per tal que es pugui aplicar la regulació de lloguers en aquest territori. Aquesta petició arriba després que la Generalitat hagi resolt totes les al·legacions al procés i hagi reduït de deu a cinc el nombre d’immobles necessaris per ser considerat gran tenidor.

Si finalment s’aprova el llistat d’àrees tenses del mercat d’habitatge, el preu del lloguer quedarà regulat a 140 municipis de Catalunya, un cop entri en vigor la mesura. “Ara la pilota és a la teulada del Ministeri i cada dia que passi sense aplicar la regulació els lloguers seguiran pujant”, avisa el Sindicat de Llogateres, que destaca que a ciutats com Barcelona “ja gairebé no queden pisos per sota dels 800 euros” al mes i “a Catalunya els preus mitjans són més alts que mai”.

Gran tenidor: cinc o més habitatges, sense comptar promotors socials

El Departament de Territori ha enviat aquest dimecres al Ministeri de Transports la memòria de la llei de l'habitatge, on inclou la reducció de deu a cinc en el nombre d'immobles necessaris per ser gran tenidor. La consellera de Territori, Ester Capella, ha assegurat que amb aquesta rebaixa es posarà més habitatge en el mercat de lloguer assequible. 

Aquesta reducció del nombre d’immobles per ser considerat gran tenidor ha estat celebrada també pel Sindicat de Llogateres, ja que consideren que “amb aquesta mesura, seran encara més els casos en què hi hagi baixades obligatòries del preu del lloguer”, assenyalen.

Una altra de les modificacions que ha introduït el Departament de Territori a la mesura, després d'estudiar la quarantena d'al·legacions rebudes, és la de deixar fora de la definició de gran tenidor als promotors de lloguer social.

Ara el Govern espanyol ha de donar el vistiplau per tal que la llei d'habitatge es pugui començar a aplicar a Catalunya. Segons Capella, la normativa podria entrar en vigor aquest agost.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article