La Creu Roja fa prop de 500.000 trucades a persones en risc d’exclusió social per pal·liar-ne la soledat no volguda

La majoria de les persones ateses és gent gran i se’ls fa un acompanyament per detectar-ne les necessitats


La Creu Roja ha fet des de principis d’any 490.003 trucades a persones usuàries de tot Catalunya, majoritàriament gent gran, per a fer-ne seguiment, recordar-los consells bàsics per evitar els efectes de l’onada de calor, pal·liar la soledat no volguda i detectar-ne necessitats. El 2022, se’n van fer 575.743. Aquest acompanyament telefònic s’ha dut a terme a través dels 65 Centres de contacte que la Creu Roja. Bona part de les persones contactades són usuàries del servei de Teleassistència, de projectes per a persones grans i d’altres col·lectius vulnerables. Aquest contacte proper i continuat permet també detectar nous casos de soledat no volguda.

Segons dades del darrer informe sobre soledat no volguda de setembre 2022, vuit de cada deu persones ateses per la Creu Roja experimenten algun tipus de soledat. El document també assenyala que les persones que pertanyen a col·lectius més vulnerables (migrants, persones amb alguna malaltia o discapacitat, aturades, mares monoparentals...) presenten uns indicadors de soledat superiors a la mitjana.

Per aquests motius, Creu Roja destaca que no només treballen amb aquests col·lectius les causes dels problemes que provoquen situacions de vulnerabilitat sinó que també s’aborden els factors condicionants que poden agreujar el risc de patir soledat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article