Cooperativisme i sindicalisme s’alien en defensa del dret a l’habitatge

Sostre Cívic i el Sindicat de Llogateres acorden regular per conveni la col·laboració entre ambdues entitats


Sostre Cívic i el Sindicat de Llogateres han arribat a un acord que regula per conveni la col·laboració entre ambdues entitats en el seu objectiu comú de defensa del dret a l’habitatge. Es tracta del primer acord formal entre una entitat del moviment pel dret a l’habitatge i una cooperativa d’habitatges en cessió d’ús.

A través d’aquest acord, els socis de Sostre Cívic es converteixen en “afiliats-col·laboradors” del Sindicat de Llogateres, “amb avantatges que inclouen assessorament legal gratuït i quotes reduïdes per als afiliats”, apunten en un comunicat. Al mateix temps, “el Sindicat de Llogateres es converteix en sòcia col·laboradora de la cooperativa”, i els seus afiliats tindran preferència en la inscripció als projectes d’habitatge cooperatiu de Sostre Cívic.

El conveni també estableix el dret del Sindicat a participar activament en les activitats de Sostre Cívic, contribuir econòmicament a la seva sostenibilitat i influir en els seus òrgans de govern. D’altra banda, Sostre Cívic promourà l’afiliació de ple dret dels seus membres al Sindicat.

“Per primer cop, obrim les portes a imaginar noves pràctiques compartides de lluita en defensa de l’habitatge entre el sindicalisme i el cooperativisme, i inspirar-nos en referents internacionals, com els models d’Uruguai o Alemanya”, apunten des del Sindicat de Llogateres en un fil de Twitter.

 

El dijous 28 de setembre les dues entitats realitzaran un acte conjunt a l’Ateneu Enciclopèdic Popular de Barcelona per presentar els principis de l’acord i debatre al voltant dels models de cooperativisme i les possibilitats de sinergia amb els moviments socials

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article