Barcelona modifica la norma urbanística que obliga a la reserva del 30% per a habitatge protegit

El Sindicat de Llogateres denuncia “una nova maniobra” contra el dret a l’habitatge per part dels ‘lobbies’


La Comissió d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures, Mobilitat i Habitatge de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat una proposta presentada per Trias per Barcelona per modificar la norma que obliga reservar un 30% de les noves construccions a habitatge protegit.

La proposta, aprovada amb els vots del PSC i del PP, denuncia la incidència “nul·la” de la reserva en la generació d’habitatge protegit i la paràlisi “greu” del sector immobiliari “que ha provocat”.

En lloc del 30% actual, la iniciativa proposa flexibilitzar la norma segons el percentatge del districte, la localització de la promoció d’habitatge protegit, i la densitat màxima d’habitatges. Alhora, permet la possibilitat de monetitzar la reserva.

La proposició també posa en marxa l’elaboració del Pacte de Ciutat per l’Habitatge, que preveu prioritzar l’augment del parc d’habitatge protegit de lloguer. Trias per Barcelona suggereix que el pacte tingui “dimensió publicoprivada” i “doni resposta a les mancances socials del mercat de l’habitatge a la ciutat”.

Així mateix, la proposta també demana iniciar un inventari dels solars d’equipaments públics i privats per estudiar la possibilitat de dedicar-los a la promoció d’habitatges dotacionals o a allotjaments amb espais compartits.

Una maniobra contra el dret a l’habitatge

El Sindicat de Llogateres ha denunciat “una nova maniobra” contra el dret a l’habitatge per part dels ‘lobbies’ “i dels seus representants al ple de l’Ajuntament, Collboni i Trias”. L’entitat interpreta que la modificació aprovada comportarà una reducció dels percentatges d’aportació a habitatge protegit i el trasllat de les promocions a localitzacions menys cèntriques.

Alhora, el sindicat ha criticat que Junts per Barcelona defensi acordar la modificació amb l’Associació de Promotors, la Cambra de la Propietat, el Col·legi d’Arquitectes i altres agents, “oblidant casualment les entitats i moviments socials que vam impulsar la mesura, aconseguint la seva aprovació el 2018”.

“Les entitats socials hem entès el missatge i advertim als qui trepitgen el dret a l’habitatge que defensarem el 30% i denunciarem a qui pretengui governar pels qui es lucren a costa dels drets de totes les barcelonines”, reblen des del sindicat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article