El Col·legi d’Infermeres de Tarragona desaconsella les dietes que restringeixen aliments

Recomana “fugir” dels estàndards marcats per l’IMC, ja que no és un indicador de pes “precís”


El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona (CODITA) està en contra de les dietes i avisen dels “perills” d’aquelles que restringeixen aliments i prometen resultats miraculosos. Per això, recomana que no se segueixin els “reptes virals” que proliferen en aquestes dates, després de les vacances d’estiu. Les infermeres també alerten que l’IMC no és un indicador de pes “precís”, perquè no té en compte el percentatge ni distribució del greix corporal.

Així i tot, adverteixen que l’índex de població adulta amb obesitat a Tarragona i les Terres de l’Ebre és del 17,8%, per sobre del 15,1% de mitjana a Catalunya, i recomanen i prescriuen “una alimentació vairada i amb ingestes de petites quantitats”.

CODITA recomana “fugir” dels estàndards marcats per l’IMC (índex de massa corporal) perquè és un indicador que no diferencia entre greix i múscul. Aposten per avaluar “l’estat saludable del pacient” a partir de la pressió arterial, la circumferència de la cintura, els nivells de sucre i els de colesterol.

Les infermeres de Tarragona i l’Ebre alerten dels perills de les dietes miracles, que perjudiquen la salut i amb les quals, a més a més, el 70% de qui les fa, recupera o supera el pes inicial. Aquestes dietes tan restrictives acaben afectant la salut emocional, remarquen.

De fet, des del Col·legi apunten que perdre pes ràpidament pot generar pèrdues de massa muscular, de minerals (especialment calci i potassi) i de vitamines, deshidratació i altres problemes que poden desencadenar danys hepàtics, renals, problemes cardiovasculars i afectacions psicològiques com ansietat, insomni i irritabilitat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article