Clam per augmentar el finançament en recerca del càncer per elevar la supervivència al 70% el 2030

L’Associació Contra el Càncer reclama millorar les condicions dels investigadors espanyols i una estratègia “clara” en aquest àmbit


L’Associació Contra el Càncer a Barcelona demana posicionar la recerca oncològica com a “prioritat nacional” per aconseguir el 70% de supervivència el 2030. En un comunicat, l’associació adverteix que no hi ha una estratègia “clara” en recerca del càncer a l’estat espanyol i reclama que els investigadors tinguin “les mateixes oportunitats i condicions” que els seus col·legues d’altres països.

Amb motiu del Dia Mundial de la Recerca en Càncer, que va ser el passat 24 de setembre, l’associació demana augmentar el finançament i la participació espanyola en projectes, donar suport al talent investigador durant tota la seva carrera i incrementar la capacitació de professionals clínics arreu del territori per apropar els resultats als pacients.

L’Associació Contra el Càncer a Barcelona subratlla que la recerca també significa garantir l’accés als pacients als últims avenços en medicina i millorar-ne la supervivència i qualitat de vida. L’entitat adverteix que els càncers amb una supervivència baixa o estancada (inferior al 30%), com el de pulmó, pàncrees, esòfag, estómac o fetge, es troben darrer del 38% de la mortalitat i que només compten amb el 17% de la inversió pública i el 21% dels assajos clínics.

Per això, l’associació recalca que la recerca és “la millor eina per augmentar les xifres de supervivència”. L’entitat indica que, gràcies a la ciència, s’ha aconseguit arribar a una taxa de supervivència del 55,3% en homes i del 61,7% en dones i demana superar el 70% el 2030. Aquesta reivindicació s’alinea amb l’objectiu europeu d’arribar a aquesta taxa en els propers anys (2035).

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article