El telèfon d’atenció per violència masclista va rebre un 16% més de trucades que l’any passat

En total, s’han rebut 9.500 trucades entre gener i agost


El telèfon d’atenció a les dones en situació de violència masclista, el 900 900 120, va rebre 9.500 trucades entre els mesos de gener i agost d’aquest any, el que suposa un increment d’un 16% respecte del mateix període de l’any passat.

Així ho ha confirmat la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, en una entrevista a Ràdio 4. Verge ha atribuït l’augment a una “major consciència social” a l’hora d’identificar situacions de violència.

“Cada vegada salten més alarmes”, ha afirmat la titular d’Igualtat, que alhora ha explicat que el telèfon rep més trucades de “persones de l’entorn” de dones en una possible situació de violència masclista que demanen assessorament. “És cabdal que assumim aquest paper corresponsable”, ha subratllat.

Així mateix, la consellera també ha afirmat durant l’entrevista que un altre dels motius d’aquest increment és que tant víctimes com persones de l’entorn ja no volen callar davant les violències masclistes. “Durant molt de temps, hi ha hagut un silenci molt gran. Estem trencant el silenci”, ha subratllat Verge.

Així mateix, Verge també ha atribuït l’increment de trucades al fet que el telèfon no només proporciona “informació de servei”, sinó que també ofereix assessorament psicològic i jurídic.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article