Els educadors socials exigeixen al Govern que esmeni “l’error” d’excloure’ls dels Barnahus de Catalunya

El CEESC demana ser considerat expert en l’acompanyament socioeducatiu d’aquests nous serveis


El Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC) ha demanat al Govern que esmeni “l’error” d’excloure els professionals d’aquesta branca dels nous centres d’atenció als infants i adolescents víctimes d’abusos sexuals, els anomenats Barnahus, que es desplegaran properament a Catalunya.

Així, el CEESC destaca el “malestar” pel que consideren “la rebaixa de la qualitat d’un dispositiu pioner i il·lusionant” que ha d’esdevenir la referència en l’atenció als infants i adolescents víctimes d’abusos sexuals. El col·lectiu exigeix a l’executiu català que “recapaciti” i prevegi la figura de l’educador social com a “experta” en l’acompanyament socioeducatiu dels infants que seran atesos als Barnahus. 

En aquesta línia, el col·legi recorda que educadors i educadores socials són els professionals de referència del conjunt de serveis del sistema de protecció de la infància i l’adolescència. 

Una delegació del Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC) ha visitat aquest dilluns el Barnahus de Tarragona, el primer que s’ha desplegat a Catalunya i al conjunt de l’Estat. El Barnahus és un model nòrdic que funciona com a pilot a Tarragona i el govern de la Generalitat properament n’obrirà 12 més en diferents punts de Catalunya: Tortosa, Lleida, la Seu d’Urgell, Girona, Vilanova i la Geltrú, El Prat de Llobregat, Barcelona, Granollers, Badalona, Terrassa, Mataró i Manresa.

El projecte implica diferents conselleries del Govern: és impulsat pel Departament de Drets Socials amb coordinació amb els departaments de Salut, Educació, Justícia, Interior i Igualtat i Feminismes.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article