Sanitaris de l’Hospital Clínic denuncien la intenció de la direcció de retallar-los drets alterant el conveni vigent

Reclamen una millor gestió i denuncien unes “ràtios inadmissibles” i que la plantilla està “absolutament tensionada”


Una seixantena de professionals de l’Hospital Clínic s’han concentrat aquest dimecres a les portes de la Facultat de Medicina de la UB, per denunciar la intenció de la direcció del centre sanitari de retallar els drets dels treballadors alterant el conveni vigent. Han denunciat unes “ràtios inadmissibles” i que la plantilla està “absolutament tensionada”. La protesta arriba després que el 26 de juliol els responsables de l’hospital presentessin als representants dels treballadors un document per alterar tres aspectes clau del conveni a canvi de mantenir l’actual acord de prejubilacions. El plantejament no va ser ben acollit entre la plantilla que està “absolutament indignada” i acusa la direcció de tenir “poca empatia”. La concentració l’ha convocat CGT.

Una de les condicions que planteja la direcció fa referència a les vacances, de forma que en lloc de poder-les gaudir per dies com fins ara, proposa que s’escullin per blocs de dilluns a diumenge.

Un altre dels punts parla dels dies de falta per malaltia d’un familiar per exemple. Segons la portaveu de la CGT al Clínic, Nayelli Faura, la direcció vol limitar-ne l’ús perquè només puguin agafar-se de dilluns a dijous. “Són un dret adquirit”, ha explicat la representant de CGT que ha dit que no hi renunciaran.

El tercer aspecte està relacionat amb les quatre jornades laborals que corresponen a permisos per força major d’acord amb l’Estatut dels Treballadors. “La direcció entén que s’han d’absorbir i passar a formar part de les jornades d’assumptes personals”, ha comentat.

La plantilla, “indignada”

Segons Faura la plantilla està “absolutament indignada” perquè l’estiu ha estat “fatal”. Ha recordat que aquests empleats arrosseguen retallades del 5% del sou des de l’any 2010. “Ara, a sobre, ens volen limitar les vacances, els dies de malaltia i que assumim que no tenim quatre jornades més”, ha lamentat.

Ha afegit que els sanitaris consideren que l’empresa “està tenint poc tacte i empatia” envers un col·lectiu que ha viscut uns anys “molt dolents” i que ha de lidiar amb un dia a dia assistencial “esgotador i molt estressant”.

Ha avisat que la prejubilació és un dret que cal assolir mitjançant el reconeixement dels coeficients reductors del sector, no a canvi de firmar condicions de vida laboral “precàries i devastadores”.

Demanen optimitzar la gestió de les cobertures

La CGT ha aprofitat la protesta per demanar que s’optimitzi la gestió de les cobertures i es consideri aquesta àrea com un institut de ple dret. A més, el sindicat ha exigit que es respecti el 50% de tots els instituts, inclòs aquest. En un altre ordre de coses, ha assenyalat l’elevada prevalença de malalties musculoesquelètiques entre la plantilla.

La CGT ha reclamat una negociació real i continuada per assolir un nou conveni que tingui en compte tots aquests aspectes i en què participin tots els actors sindicals i del comitè d’empresa.

La protesta d’aquest dimecres s’ha fet de vuit a deu del matí i s’ha repetit de dues a quatre de la tarda. Faura ha explicat que fruit de la mobilització la direcció ha contactat amb ells per mantenir una nova trobada.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article