El Gimnàs Sant Pau rep la subvenció municipal i no tancarà el servei de dutxes per a persones sense llar

L’entitat esperava 200.000 euros que l’Ajuntament Barcelona els havia atorgat feia mesos


El Gimnàs Social Sant Pau de Barcelona ha rebut la subvenció municipal que esperava in extremis i no tancarà el servei de dutxes i canvi de roba per a persones sense llar tal com havia anunciat.

Aquest passat dilluns l’entitat havia indicat que dijous ja no obriria i que més de 200 persones es quedarien sense un “dret universal” perquè el consistori encara no havia pagat els 200.000 euros de subvenció aprovats des de feia mesos.

L’entitat lamentava les demores reiterades en el pagament i anunciava que no podia seguir “posant en risc els ingressos, i per tant la vida, de les persones que estan treballant i donant serveis a l’activitat”. Però, a última hora de dimarts, l’entitat ha informat que ja té els diners i que, per tant, el servei continua.

Divendres passat l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, afirmava al ple que el Gimnàs Social Sant Pau rebria la subvenció en “pocs dies”. El batlle apuntava que s’estaven fent tots els tràmits per prioritzar la subvenció i indicava que s’havien anat fent gestions per agilitzar-ne “al màxim” el pagament.

Collboni va fer valdre la tasca “fonamental” de l’entitat i va reconèixer ser “molt conscient” del problema de “diligència” o manca de rapidesa en el pagament d’algunes subvencions.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article