Barcelona transformarà 12 patis escolars durant aquest curs perquè siguin espais naturals i coeducatius

La comunitat educativa participarà en el disseny de les zones d’esbarjo


L’Ajuntament de Barcelona transformarà un total de 12 patis de centres educatius a través del programa ‘Transformem els patis’ durant aquest curs.

Aquest procés s’allargarà tot el curs i implica la comunitat educativa del centre, que està cridada a participar en el seu disseny. Les obres, que es faran a l’estiu, tenen l’objectiu de millorar l’espai d’esbarjo i de joc perquè esdevingui més naturalitzat, fomentar les dinàmiques i relacions igualitàries que es produeixen en aquests entorns i promoure els usos comunitaris com a equipament de barri.

El curs passat van realitzar aquest procés de transformació 17 escoles que aquest mes de setembre han estrenat els seus patis.

‘Transformem els patis’ és un programa impulsat per l’Ajuntament de Barcelona, per mitjà de la Direcció d’Educació, que executa el Consorci d’Educació de Barcelona i amb la col·laboració de l’Institut Infància i Adolescència de Barcelona.

Un total de 71 escoles ja han fet processos de transformació o bé estan iniciant-los aquest curs. Es treballa perquè el 2030 tots els patis dels centres educatius públics d’educació infantil, primària, instituts escoles i centres d’educació especial de la ciutat de Barcelona siguin coeducatius, verds i comunitaris.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article