Nova convocatòria per destinar deu habitatges del parc públic de Barcelona a programes socials

Poden optar les entitats privades sense ànim de lucre que atenguin col·lectius en situació de vulnerabilitat econòmica


El Consorci de l’Habitatge de Barcelona ha obert la convocatòria per destinar deu habitatges a entitats privades sense ànim de lucre per a projectes d’acció social dirigits a col·lectius en situació de vulnerabilitat i situacions de risc o dependència.

Els pisos, de titularitat de l’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació de Barcelona, formen part del parc públic municipal que es cediran a entitats amb programes que requereixin d’un habitatge per fer un acompanyament a una unitat familiar o de convivència en procés d’assoliment d’autonomia.

Els col·lectius per als quals s’han de destinar els pisos són: persones amb necessitats de salut, salut mental i drogodependències; en situació de sensellarisme; famílies monoparentals en risc d’exclusió residencial; persones amb discapacitat; persones migrades i refugiades; víctimes de violència masclista; o joves en risc d’exclusió social, ex-tutelats, així com altres col·lectius en situació de vulnerabilitat econòmica. 

Les bases de la convocatòria exigeixen un mínim de solvència tècnica de les entitats, per tal de garantir una atenció professionalitzada en la gestió dels habitatges i les persones que hi visquin, amb una ràtio mínima de presència de professionals i la demostració d’experiència en la gestió d’habitatges d’inclusió.

Entre d’altres qüestions, es valoraran els anys de treball en serveis d’habitatge, els perfils professionals i els equips d’atenció i la concreció i qualitat del projecte, així com una descripció detallada de la metodologia i del treball previ d’acollida i selecció, seguiment i participació de la persona en el projecte. Prioritàriament se cedirà un habitatge per entitat, per tal de diversificar el nombre de projectes beneficiats.

La cessió dels habitatges es formalitzarà a través d’un contracte o conveni amb una durada mínima de tres anys. El període de sol·licitud estarà obert fins a l’1 de desembre del 2023.

Els immobles són als districtes de Ciutat Vella, Horta-Guinardó, Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí. Amb aquests, l’Ajuntament de Barcelona destina uns 150 habitatges del parc públic a diferents programes d’inclusió social.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article