Milers de famílies d’alumnes s’uneixen per retardar l’ús del telèfon fins als 16 anys

Intenten trencar la dinàmica d’estrenar un mòbil amb l’entrada dels seus fills a l’institut


Progenitors i familiars d’infants i adolescents han impulsat una iniciativa per tal de promoure que els seus fills no tinguin mòbil fins als 16 anys i així trencar la dinàmica que fa que molts infants estrenin un telèfon en començar l’institut. La iniciativa, que va començar a Poblenou, s’ha estès per diversos grups de famílies d’alumnes de Catalunya a través de WhatsApp i Telegram.

Allà, un grup anomenat ‘Adolescència lliure de mòbil’ ja suma aproximadament més de 3.000 progenitors, però hi ha grups territorials que també tenen un bon nombre de seguidors, com els de Girona, Cardedeu (Vallès Oriental) o diversos dels districtes de Barcelona.

El que va néixer com un grup de Whatsapp de famílies de Poblenou que estaven preocupades per l’ús excessiu i prematur del mòbil entre els seus fills, s’ha convertit en un moviment que ja s’ha estès per tota Catalunya. Inicialment, es va crear un grup de Whatsapp anomenat ‘Poblenou, Adolescència Lliure de Mòbil’, el qual va arribar al límit de participants que permet l’aplicació. Per això, les famílies han obert un altre grup en Telegram, que ja compta amb més de 3.000 participants. 

Diferents AFA de diversos districtes de Barcelona s’han afegit a les escoles i instituts de Poblenou que hi formaven part inicialment, i s’estan creant grups al respecte a altres localitats com Girona, Sant Cugat del Vallès, Terrassa i Cardedeu.  

El neguit de les famílies es vol transformar en accions i és per això que el grup impulsor vol difondre una enquesta per recollir les inquietuds i propostes de les famílies. També volen fer un document de compromís per no comprar un mòbil als adolescents fins als 16 anys i no descarten organitzar manifestacions.  

La consellera d’Educació, Anna Simó, va anunciar el passat mes d’octubre que s’iniciarà un procés de debat sobre l’ús del mòbil a tots els centres educatius de Catalunya. Va assegurar que es redactarà un document de bases que inclourà preguntes relacionades amb l’eventual prohibició i va assenyalar que aquesta ha de ser una decisió consensuada amb els claustres i les famílies.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article