Reclamen una solució per a les persones sense llar que no poden accedir a dutxes a Banyoles

Càritas Pla de l’Estany assegura que l’ajuntament els ha rebutjat la proposta d’utilitzar algun pavelló 


Càritas del Pla de l’Estany demana una “solució” per a les persones sense sostre que viuen a Banyoles i que no tenen accés a dutxes ni a aigua per a la seva higiene personal. Fins fa tres anys, l’entitat oferia aquest servei als seus locals de la Muralla. La pandèmia i després pel trasllat provisional a la parròquia de Sant Pere per les obres que s’hi han de fer, però, han fet que durant tot aquest temps no l’hagin pogut oferir. En aquest sentit, recorden que moltes poblacions han habilitat una part del pavelló municipal durant uns dies i unes hores concretes perquè les persones en aquesta situació hi puguin accedir.

Així ho han traslladat l’entitat a l’Ajuntament de Banyoles, que compta amb quatre pavellons municipals, però asseguren que aquesta opció “ha estat rebutjada pel consistori sense que s’hagi donat cap alternativa”, s’han queixat.

“A les penoses condicions de viure a la intempèrie, s’hi afegeix el fet de no disposar de dutxes per a la seva higiene”, insisteixen des de l’entitat. “Aquesta situació també l’estan patint i es fa extensiva a totes aquelles famílies que no disposen de subministrament d’aigua a la llar”, afegeixen en un comunicat on demanen una solució.

L’ajuntament ha respost que Càritas va cessar de forma “unilateral” el servei sense comunicar-ho prèviament i així “poder buscar una solució de consens que permetés donar continuïtat al servei”, han afirmat. En aquest sentit, diuen que des d’aleshores han treballat conjuntament amb l’entitat per intentar trobar una solució per seguir oferint el servei. “Sempre que s’ha requerit per qüestions sanitàries, l’ajuntament ha ofert una solució provisional i temporal per atendre les persones que ho necessitaven”, asseguren en un comunicat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article