Servei de cangur a l’hospital de Figueres per afavorir la conciliació de les famílies

L’objectiu és que els cuidadors de pacients ingressats de fins a 16 anys tinguin temps per descansar o fer gestions


L’hospital de Figueres i el Consell Comarcal de l’Alt Empordà han posat en marxa un servei de cangur hospitalari, adreçat a les famílies de pacients de fins a 16 anys que estiguin ingressats.

La iniciativa busca afavorir la conciliació, ja que els menors d’edat han de tenir un acompanyament constant quan s’estan en un centre sanitari, i oferir un suport perquè les famílies puguin disposar de temps de desconnexió hospitalària, per descansar o fer gestions. El servei és gratuït, s’ofereix dilluns a divendres entre les deu del matí i dos quarts de dues de la tarda.

‘Cangur Hospitalari’ és un projecte pilot que farà una diagnosi per detectar les necessitats de conciliació de les famílies ateses per l’hospital. El programa prioritza les dones i famílies amb més dificultats de temps i cures, sobretot les monoparentals, ja que presenten un esgotament alt i la necessitat de trobar fórmules per a la conciliació familiar.

El servei s’emmarca dins del programa ‘Temps per Cures’ del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat i del Pla Interdepartamental d’Atenció i Interacció Social i Sanitària (PIAISS) de l’Alt Empordà. Està gestionat pel Consell Comarcal de l’Alt Empordà i finançat a través del Pla Corresponsables, una nova política pública impulsada pel Ministeri d’Igualtat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article