La comunitat educativa exigeix aturar el “genocidi” a Palestina

Els estudiants criden a mobilitzar-se aquest dijous i creuen que el pas següent és la vaga general


La comunitat educativa exigeix aturar el “genocidi” a Palestina i emplaça a treballar a l’aula per a la pau i la convivència, donant eines per “aprofundir i entendre” el que està passant.

Així ho recull un manifest signat per la pràctica majoria dels sindicats d’educació —USTEC-STESs-IAC, CCOO, Intersindical, COS, CGT, UGT, AEP i CNT—, el Sindicat d’Estudiants i el SEPC, així com també l’aFFaC, la federació d’associacions de famílies.

El manifest condemna els crims d’Israel sobre la població civil palestina i lamenta el “silenci còmplice” de la UE, governs i institucions. Davant d’això, exigeix l’alto el foc immediat i la suspensió de relacions i agermanaments amb Israel. A banda, els sindicats d’estudiants han fet una crida a mobilitzar-se aquest dijous i creuen que el pas següent és la vaga general.

Iolanda Segura, portaveu d’USTEC, diu que ser neutre és ser “còmplice” de qui està perpetrant el conflicte i ha assegurat que els sindicats sempre han estat solidaris amb situacions arreu del món en clau d’educació. “Havíem de posicionar-nos”, ha dit, defensant pronunciar-se públicament per denunciar, entre altres, el bombardeig d’una cinquantena d’escoles a Gaza.

Pedro Mercader, de CGT ensenyament, defensa seguir treballant per a la pau des de les aules i els carrers. “Qui ens acusa d’adoctrinament és qui vol imposar a tota la societat la doctrina del silenci”, ha assegurat. Mercader ha dit que per “responsabilitat pedagògica” no callaran i seguiran parlant amb els alumnes i mobilitzant-se fins que s’aturi “la massacre” al poble palestí.

Els representants sindicals també han denunciat el “linxament” d’alguns docents a les xarxes socials per part de polítics que els han acusat “d’adoctrinar” els alumnes.

Vaga d’estudiants

Per la seva banda, Paula Leiva, portaveu del Sindicat d’Estudiants; i Julia Portet, del SEPC, han fet una crida a la vaga i a la mobilització atès que aquest dijous hi ha una vaga estudiantil convocada i una manifestació.

Leiva també s’ha queixat durant la seva intervenció del fet que la Generalitat “no escolti” i en lloc de “trencar” relacions amb Israel “reprimeixi” els manifestants. “Els vídeos parlen per si sols”, ha dit en relació a les càrregues policials dels Mossos diumenge passat a l’Estació de França durant la marxa propalestina a Barcelona.  

“Ens volen callats i oprimits i no aconseguiran que passi”, ha afegit Leiva, que ha defensat que el següent pas ha de ser la vaga general.

Julia Portet ha animat els estudiants de secundària, batxillerat i cicles formatius a adherir-se a la vaga. “Com estudiants de classe treballadora hem de tenir clar que aquesta també és la nostra lluita”, ha conclòs.  

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article