Neix la primera Xarxa Estatal d’Observatoris contra la LGTBIfòbia

L’OCH i l’Ikusgune han demanat una reunió amb la ministra d’Igualtat per impulsar la llei trans: “No permetrem cap retrocés”


L’Observatori contra l’Homofòbia (OCH) i l’Ikusgune, que opera a Vitoria-Gasteiz, han signat un conveni impulsor de la primera Xarxa Estatal d’Observatoris contra la LGTBIfòbia. L’objectiu de la iniciativa és que esdevingui el punt d’unió de tots els observatoris espanyols i que se’n comparteixin les dades per elaborar registres més rigorosos. “Això ens donarà més força per anar a les administracions a demanar més recursos i que ens tinguin en compte a l’hora d’implementar les polítques”, ha dit el coordinador de l’Observatori, Cristian Carrer.

Ho han fet aquest dimarts en una roda de premsa al Centre LGTBI de Barcelona, des d’on han remarcat “la importància de comptar amb instruments que, de manera permanent, constant i rigorosa, facin front a les violències i discriminacions” que pateixen les persones LGTBIQ+.

I és que, segons dades de l’últim informe de l’OCH, a Catalunya el nombre d’agressions trànsfobes ha anat augmentant fins a representar el 22,4% del total d’agressions. L’informe també destaca que la majoria de les agressions són físiques i tenen lloc a espais públics. Amb aquest conveni, els operatius que ja realitzen des de fa anys en els seus respectius territoris s’ajunten per tal d’impulsar una nova eina que els permeti exigir polítiques públiques estatals contundents amb l’augment de les incidències.

Com a primera acció, han demanat una reunió amb la nova ministra d’Igualtat, Ana Redondo, per abordar polítiques públiques estatals que impulsin i implementin la llei trans i que “busquin aturar l’odi”. “No permetrem cap retrocés”, ha dit el president de l’entitat, Eugeni Rodríguez, qui ha destacat que volen enviar un missatge “clar i contundent” a la nova responsable de polítiques públiques i LGTBI, just en el moment en què es constitueix un nou govern a Espanya. “Ens trobaran al davant en la defensa de les conquestes aconseguides pel moviment LGTBI, concretament la Llei Trans”, han manifestat.

Per la seva banda, el coordinador d’Ikusgune, Amets Martínez, ha reflexionat sobre el context polític: “En les últimes setmanes s’estan llençant discursos d’odi contra les dones, persones migrades i LGTBIQ+. Ara és el moment de reforçar l’acció contra la LGTBIfòbia per fer front a la ultradreta i a la dreta ultra; és el moment de fer front al feixisme”.

Finalment, Klaudia Ugarte, activista d’Ikusgune, ha subratllat que cal mantenir-se “ferms” en les conquestes i demandar polítiques feministes i transversals, i ha afegit: “No sols pretenem quedar-nos en les lleis aprovades, treballarem per la seva aplicació real i per avançar els drets de les persones que van quedar fora d’aquestes conquestes: per les persones migrants, menors d’edat trans i persones no binàries”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article